Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Verkiezingen

Trump wint. Althans, als het om klaverjassen ging.

Vier jaar geleden hoopte ik dat Hillary Clinton ging winnen én was ik bang dat Hillary Clinton ging winnen. Ik hoopte het, omdat ik dacht dat iedereen beter was dan Donald Trump en vier jaar later ben ik op dit punt nog geen steek veranderd: iedereen is beter dan Donald Trump.
Maar mevrouw Clinton was ook best een gehate presidentskandidaat. Ze was ooit misschien redelijk links, maar ik had een sterk vermoeden dat ze net als haar man voor haar niets zou doen voor de mensen die zij ‘deplorables’ noemde, de mensen die het meest hulp nodig hadden van de overheid.

Alleen dacht ik ook, dat Trump ook geen barst voor de deplorables zou doen. Dat laatste is natuurlijk gebleken. Afgezien van een mooie show heeft Trump niets gedaan en wel bijvoorbeeld veel mensen ziek laten worden. Corona komt uit China, maar de meeste doden vallen in de Verenigde Staten doordat de president die het slechtst reageert daar regeert. Of niet regeert eigenlijk.

En nu hoop ik dus dat Biden wint, want alles is beter dan nog een keer vier jaar Trump én ben ik bang dat Biden wint, want dat gaat leiden tot legers van advocaten die proberen te bewijzen dat er ergens fouten zijn gemaakt en als er lang genoeg in de rechtbanken wordt gevochten, zal het leiden tot gewapende Amerikanen die met Amerikaanse vlaggen de straat op gaan en schietend willen bewijzen dat Trump toch had gewonnen. Rechtbanken zullen moeten worden beveiligd. Rechters zullen moeten worden beveiligd. En dan hoop ik nog vertwijfeld dat de tegenstanders van deze bendes niet ook de straat op gaan om terug te schieten. Trump heeft al zijn best gedaan door dit te bevorderen, door zichzelf uit te roepen tot winnaar en de fraude aan te pakken.

De verkiezingen zijn fraude. Niet omdat er iets is gebeurd dat niet mag volgens de wet, maar omdat Trump niet wint. Want net als bij klaverjassen, denkt Trump, wint de troef. Trump. Als dat niet gebeurt, wordt er vals gespeeld.

De advocaten maken al overuren. De wapenwinkels zijn al leeggekocht.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 5 november 2020


Geplaatst in de categorie: geschiedenis

3.8 met 4 stemmen 186Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
5 november 2020
Het zit er best in dat het door u geschetste gebeurt. De reactie van Trump zal dan zijn - zie je wel mijn aanwezigheid zorgt voor extra werkgelegenheid- 'we(lees me Donald) create jobs.'

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)