Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Azarkan tegen de rest

Ongeveer 120 duizend, voornamelijk moslims neem ik aan, hebben een petitie ondertekend, opgesteld door imam Ismail Abou Soumayyahtled. De belediging van de profeet Mohammed zou strafbaar moeten worden gesteld.

De rest van de Tweede Kamer was op zijn minst gezegd “not amused”. Azarkan vond dit een beetje vreemd. 'Dit is toch juist wat democratie inhoudt' was zijn reactie. Maar daar dachten de andere partijen toch iets anders over. Atje Kuiken liep rood aan om zoveel onrecht en Madeleine van Toorenburg ontplofte bijna. Geert Wilders werd voor het eerst in jaren bijna omarmd. Bijna want echt omarmen mag niet vanwege Corona.

Nou ben ik geen aanhanger van de DENKbeelden van de partij van Azarkan maar ik wil hem toch graag een hart onder de riem steken in dit geval. De man zei niets niet onoorbaars. Zelf heeft hij de petitie niet ondertekend en gaf zelfs in een praatprogramma de avond ervoor aan dat hij niet tegen het tonen van spotprenten was door leraren als dit zou passen in hun lesprogramma.
Vanwaar dan die ophef. Het bleek te gaan om de timing van de petitie waar, ik herhaal, Azarkan niets mee te maken had. Na de onthoofding van de Franse leraar was dit toch echt wel een signaal vanuit de moslimhoek dat die leraar het lot over zichzelf had uitgeroepen volgens de rest van de Tweede Kamer.

Het mag zijn dat men dat denkt maar dat neemt niet weg dat men te alle tijden het recht heeft een petitie in te dienen over welk onderwerp dan ook. Dat is democratie namelijk. Als men daarna de plaatjes op eigen wijze gaat inkleuren waarom de petitie juist op dit moment wordt ingediend moet men dat zelf weten.

Pas 6 jaar geleden is het strafbaar stellen van godslastering uit het wetboek van strafrecht geschrapt. Om dan nu, net uit de klei getrokken, zo te keer te gaan lijkt mij behoorlijk overdreven. Men weet deksels goed dat zo´n petitie niet zal worden omgezet in wetgeving. Scoren voor de bühne is mijn idee. De verkiezingen komen eraan.

De meeste mensen deugen volgens Rutger Bregman. Ik heb daar mijn sterke twijfels over. Mag ik dat zeggen…ja dat mag ik zeggen.

Ik ben benieuwd hoe Mart Smeets erover denkt.

Schrijver: Gaffelbaard, 13 november 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.9 met 9 stemmen 190Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Gaffelbaard
Datum:
16 november 2020
Helaas Catrinus. Mart Smeets zal altijd weer in beeld verschijnen
Naam:
catrinus
Datum:
15 november 2020
Ik ben het helemaal met u eens. De verkiezingen zijn in aantocht en ze moeten nu alvast zieltjes proberen te winnen. Soms iets te opzichtig zoals b.v. Mona Keizer die aankondigde begin volgend jaar met proeven te beginnen om weer voetbalfans in de stadions toe te laten. Zeer goede column. Maar een kanttekening - laat alstublieft die Mart Smeets buiten de discussie, het lijkt dat we nu eindelijk van hem verlost zijn.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
14 november 2020
In het fragment van de discussie in de Tweede Kamer dat ik gezien heb kwam Azarkan redelijk over, terwijl zijn opponenten buitengewoon onredelijk overkwamen.
Ik vond het knap hoe hij staande bleef. Echt een politiek talent die man!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 november 2020
De zwarte kousen kerkachtige, gewelddadige dualist en ondemocratisch gif verspreidende, met oogkleppen denkende, afgestompte, agressieve, allang uitgeholde en nietszeggende branieschopper Mohammed is een lompe, betekenisloze, fascistische dictator uit een walgelijk doods sprookjesboek met identieke navolgers.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)