Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Mark en het Ollengren Mysterie

De formatie is geploft.
Het grote draaien is begonnen, de emmer snot is door de bode met witte handschoenen de Statenkamer binnengebracht en alle palingen verzamelen zich voor een verse duik.

De nieuwe verkenners hebben bij akela Arib met de hand aan de pet hun Gelofte afgelegd en wachten op het Kamerdebat waar de waarheid en niets dan de waarheid boven tafel moet komen.
Wie heeft toch dat ene zinnetje; Pieter Omtzigt, functie elders… in de notities gefrummeld?

Toch niet Demissionair Premier Rutte, die er niet tegen kan als een echte volksvertegenwoordiger hem constant in de kuiten bijt?
Nee toch, Mark?
“Ik heb daar helaas geen actieve herinnering aan, nee echt niet.. Ik wil wel van de gelegenheid gebruik maken om Pieter een voorspoedig herstel…”

Laat maar…

Heer Hoekstra misschien? Als schot voor de boeg en nu zelf de vermoorde dan wel hogelijk in zijn wiek geschoten onschuld spelen? Nee toch?
“Hoe komt u erbij, wij van het CDA, zijn altijd transparant en recht door zee. Pieter is een eigenw… een hooggewaardeerde collega. En we wensen hem vanaf deze plaats ook van harte betersch…”

Ja, dank u!

Mevrouw Kaag…? Wellicht geen zin in het CDA? Liever iets op links en dus een beetje reuring trappen bij de Christenbroeders… Zo van:” ‘Kasja als je straks naar de auto loopt even die laatste aantekening vol in beeld, Mark regelt een fotograaf?’
Nee, nee, dit accepteer ik niet van niemand… schandalige insinuaties, onze partij is voor nieuw, open en krachtig leiderschap. Trouwens allerbeste wensen voor collega Omz…”

Ja mooi zo…

Mevrouw Ollongren dan. Was het uw bedoeling om Pieter Omtzigt te outsourcen, weg te promoveren, kalt te stellen, de zak te geven, dan wel elders te parachuteren, om van het CDA een aantrekkelijker regeringspartner te maken? Kneedbaar, minder kritisch?
“Hoe komt u erbij! Dat lastp… eh, dat hardwerkende Kamerlid is juist een parel in de kroon van onze democratie. Trouwens, onze beste wen…”

Vindt u dat ook, mevrouw Jorritsma?
“Natuurlijk, wij hebben gewoon genoteerd wat we hier en daar weleens horen…”
In de media?
“Onder andere…”
Welke media speculeerden dan over het vertrek van de heer Omtzigt?
“Eh… Nou bijvoorbeeld, kranten, tijdschriften, televisie…”
Kun u titels, auteurs, programma’s noemen?
Jo hoor eens even. dat is gemuggenzift. Er zijn er heus wel meer die genoeg hebben van die doordra… die anders denken over de inzet van de heer Omtz…”
Dus er is niemand van wie u het verzoek heeft gekregen deze voorbereidende notitie in uw verslag op te nemen?
“Luistert u nou eens goed… Wij hebben die aanbeveling alleen gedaan met het oog op de gezondheid van Pieter en dat het gezien het veeleisende Kamerwerk wellicht aanbeveling zou verdienen als hij een functie elders…

HO HO! Wilt u wel van me afblijven, dit is een peperdure shawl hoor… Nee, niet doen!”

Schrijver: Trawant
28 maart 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 9 stemmen 188Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Freek Berglust
Datum:
31 maart 2021
Beste Jan R. Wij lezen nauwelijks elkaars bijdragen, lijkt het soms. Zie mijn invalshoek in column BAAS RUTTE AMBTENAREN.
Naam:
Jan R. Lønsing
Datum:
30 maart 2021
Een andere bron is de ambtelijke organisatie van Algemene Zaken, het kleine ministerie van de premier.
Naam:
Freek Berglust
Datum:
29 maart 2021
Weer een geestige en puntige column van Trawant. Is zijn voorstelling van zaken wel fictie? Zo langzamerhand lijken wij de verbazing over de krochten van het Binnenhof wel voorbij.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)