Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Burgervader Schuiling laat Groningse vrouwen in de steek

Sinds enige tijd vallen 'christelijke' anti-abortus strijders Groningse vrouwen, die abortus overwegen of laten plaats vinden in de kliniek aan de Radesingel, lastig.

Burgemeester Schuiling meent dat het demonstatie-recht in deze voorop moet staan, maar daarmee laat hij een steek vallen.

Uiteraard moet men in Nederland voor zijn mening kunnen uitkomen en moet het demonstreren voor een mening zo weinig mogelijk in de weg worden gelegd. Deze demonstranten mogen hun mening ten toon spreiden aan de Radesingel: wat mij betreft mogen ze van de gemeente zelfs een tijdelijke of permanente kiosk krijgen waar ze - bij regen ook nog droog - hun mening kunnen verkondigen, folders verspreiden, gesprekken aangaan.

Wat ik buitengewoon ergerlijk vind en onacceptabel is dat de anti-abortus-demonstranten vrouwen, die de kliniek willen binnengaan aanklampen, toeschreeuwen. Dat is niet demonstreren, dat is h i n d e r e n in optima forma.

Op de Herestraat zag ik regelmatig demonstranten die zich keerden tegen vlees eten mede omdat ze vonden dat dieren onmenselijk behandeld en afgeslacht worden. In regen en wind stonden ze op donderdagavond en zaterdag daar (niet ver van hamburger-keten MacDonald) maar ze vielen niemand lastig: alleen als je als passant zelf het initiatief nam, spraken ze je aan en gingen in debat.

Onder het recht van demonstratie moeten we niet het recht om anderen persoonlijk lastig vallen verstaan. Het zou Burgervader Schuiling sieren als hij alsnog opkomt voor de Groningse vrouwen die zeer onheus worden belemmerd door doorgedraaide anti-abortus-activisten. En anders moet de Gemeenteraad optreden.

Schrijver: Marja Raadt, 11 mei 2021


Geplaatst in de categorie: moraal

4.8 met 5 stemmen 111Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Marja Raadt
Datum:
11 juni 2021
Deze week heeft Burgemeester Schuiling bekend gemaakt dat de demonstranten mogen blijven demonstreren in de buurt van de abortuskliniek maar patiënten niet meer hinderlijk mogen aanklampen en toeschreeuwen. Bravo voor de burgemeester, die de wettelijke rechten van de vrouwen zo beschermt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)