Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Intussen in ......

Kijk daar komen weer een paar vluchtelingen de grens over. Wat mooi dat wij ze kunnen opvangen hier.

Even borrelt in mijn hersenpan het idee op dat Bregman wellicht gelijk heeft. “De meeste mensen deugen” klinkt zo aantrekkelijk dat ik er bijna in een zwak moment voor ga vallen. De rationele kronkels in mijn hoofd zetten mij gelukkig weer op het goede spoor. Helemaal geen goede mensen. Welnee. Aflaten kopen om verzekerd te zijn van een goed plekje in het hiernamaals of gewoon om ons geweten niet al te veel in de weg te zitten? We voelen ons er even goed bij. We doen ons best en hopen er het beste van.

Wikken en wegen is het devies bij de NAVO Europeanen. Wat als? Wat als we die arme stakkers willen helpen door een “no fly zone” in te richten. Wat als we die “son of a bitch” Poetin eens werkelijk de les gingen lezen door die ellendige situatie te stoppen door het hele Russische leger lam te leggen door “onze” inzet.

Ja maar dan drukt Poetin “misschien” op de knop. U weet wel die rode knop waarmee hij zijn nucleaire speeltjes kan bedienen. Daar zijn we natuurlijk een beetje bang voor en dan is het hemd al snel nader dan de rok. Laat ze nog maar even aanklooien in Ukraine. We sturen zelfs nog een zooitje wapens zodat er nog even kan worden aangemodderd want misschien komt er binnenkort wel een “staakt het vuren” en loopt alles toch met een sisser af. Donbas en de Krim voor Poetin en de rest voor Zelenski met de toezegging geen NAVO-lidmaatschap te ambiëren en zich militair te laten uitkleden. Nou nou dan hebben we geluk hier en kunnen we weer in onze kussens terugzakken en verder gaan met ons vertrouwde leventje. De beurs krabbelt weer op en ach voor dat gas voor de komende winter vinden we ook wel oplossing.

Intussen lopen mensen verward en verloren in de straten Marioepol. Intussen vinden duizenden burgers de dood. Intussen wachten we gelaten op een “vreedzame” oplossing omdat ons dat toch wel het beste uitkomt.

Intussen…..wat een kutwoord nietwaar. Daar willen we het liefst niets van weten.

Schrijver: Bet Weter, 29 maart 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 4 stemmen 164Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Bet Weter
Datum:
30 maart 2022
Beste Catrinus,

Alles heeft een risico en alles heeft een grens. Poetin is in mijn ogen een dreigende despoot en weet zeer goed de zwakke plekken van de rest van Europa te vinden. Tot wat hij uiteindelijk in staat is weet ik ook niet.

Natuurlijk mag ik twijfelen aan de empathie van mensen. Waarom niet. Altruïsme en empathie hebben ook vaak een sterke relatie met egoïsme en egocentrisme. Er zijn boeken vol over geschreven. Het voert wellicht te ver om daar nu op in te gaan. Het is mooi dat er mensen zijn die de vluchtelingen opnemen maar er zijn veel meer mensen die dat niet doen. Ook blijkt het in sommige gevallen behoorlijk tegen te vallen om de lieve vrede te bewaren als er “vreemde” mensen bij je in huis komen. Irritaties en onbegrip liggen op de loer. Zie ook de column van Trawant van vandaag.

Toevallig las ik het gedicht “Woordpijn” van jou en dan zie ik dat jij ook niet vies bent van fysiek hardhandig optreden als woorden je niet aanstaan. Jij snapt dat als enige wel. Daar stond ik wel van te kijken.
Naam:
catrinus
Datum:
29 maart 2022
Wat is het alternatief beste Bet Weter? Wel ingrijpen en een derde wereldoorlog riskeren. Is het aan u om te twijfelen aan de medemenselijkheid en empathie van degenen die vluchtelingen opvangen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)