Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wat anders..

Als gediplomeerd Rutte-watcher concludeer ik dat het onderwerp van mijn studie een van de hoogste sporten op de ladder van misleiding heeft beklommen.
Mark is de enige die, als zijn vrouw/man hem in full action betrapt met een ander, het ‘dit is niet wat je denkt schat’, zo overtuigend met argumenten en verontwaardiging weet te omlijsten, dat hij/zij blozend van schaamte stilletjes de deur van de slaapkamer achter zich sluit.
Hoe kun je die arme schat daar nou van verdenken!?

Rutte koos de aanval als beste verdediging.
En in zijn verweer liet hij alvast een glimp van de nabije toekomst doorschemeren.
Hij heeft er genoeg van, binnenkort vertrekt hij naar Europa, daar gaat hij ‘wat anders doen’.
Alle remmen kunnen nu los en voor de Brusselse bühne liet hij alvast zien dat hij plooibaar tot in het oneindige is, maar ook flink van zich af kan bijten.

We raken hem kwijt!
En dat hebben we aan onszelf te wijten. Een politicus van zijn statuur met al zijn belangeloze inzet voor de goede zaak dienen we op zijn woord te vertrouwen. Zijn interpretatie van de waarheid, zijn definitie van de falende menselijke herinnering moet maatgevend zijn. Ook al raken we soms het spoor van Zijne Onnavolgbaarheid bijster.
Meestal kan hij ons onbegrip en wantrouwen nog wel billijken. Zo zit de democratie nu eenmaal in elkaar en hij is zelfs nog bereid om vooraf onze onuitgesproken excuses voor dat gedrag te aanvaarden.
Maar we moeten niet aan de gang blijven!
Want nogmaals; dan gaat hij wat anders doen!

Schrijver: Trawant
22 mei 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.7 met 3 stemmen 148Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)