Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Revolutie

Na de stichting van Groot Boerië en de installatie van President van der Plas werden de blokkades op de snelwegen opgeheven, de brandende vertrekhallen op Schiphol geblust en de bezetting van het Binnenhof beëindigd.
De beelden van de nog nasmeulende woning van ex minister van der Wal en de ontzielde lichamen die op het Malieveld aan de galgen bungelden, verdwenen al snel uit de collectieve herinnering van het volk dat zich zonder noemenswaardig morren bij de nieuwe feiten had neergelegd. Flitsbezorging en Netflix waren tijdens de gevechten immers ongehinderd doorgegaan.
De Oranjes hadden inmiddels volgens traditie, in gezelschap van voormalig premier Rutte de wijk naar het Verenigd Koninkrijk genomen om daar het verzet vorm te geven.
In het parlement had de onoverzichtelijke lappendeken van 20 politieke partijen en afscheidingen plaats gemaakt voor het 1 partijstelsel van de Boer Burger Beweging.

Een door Andre Rieux gecomponeerde klassieke bewerking van 'Boer wat zeg je van mijn kippen, boer wat zeg je van mijn haan' had als nieuw volkslied de plek van het Wilhelmus ingenomen.
Op de eerste Natura 2000 gebieden werden door pioniers giertanken uitgereden en mestsiloos geleegd om de grond voor veeteelt geschikt te maken.
Het journaal van vandaag opende met Minister van Cultuur van Myeren ( voorheen FvD) die in museum Boymans van Beuningen een overzichtstentoonstelling bezocht van Boerenbont serviezen door de eeuwen heen. Hij verklaarde onder de indruk te zijn van de duidelijke motieven en de variatie in diepe, platte en ontbijtborden. Ook de groenteschalen, theepotten en ander vaatwerk had zijn warme belangstelling. 'Dit is eindelijk kunst waarvan je tenminste kunt zien wat het is', verklaarde hij opgetogen.'
Woordenboekgigant Van Dale gaf aan in de nieuwe uitgave 'Stikstof' uit de verklarende woordenlijst te schrappen
Een Vandaag meldde dat in het vervolg streng wordt opgetreden tegen het gebruik van woorden als Boerenkinkel, Boerenlul, Boerenkarhengst, boerenkaffer en boerengat.
Studio Sport had daarna verantwoorde items rond tractorpulling, modderworstelen en strontscheppen. Gevolgd door een live reportage van de verkiezing 'Hooimeid van het jaar.'
En het bericht dat Campina met een nieuwe Koeienvla in de schappen komt vormde een zoveelste bevestiging van de nieuwe tijd die is aangebroken in ons landje aan de zee.
Houzee!!

Schrijver: Trawant
30 juni 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 4 stemmen 226Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ralameimaar
Datum:
30 juni 2022
Vooral het nieuwe volkslied, de boerenbont tentoonstelling zijn enorme verbeteringen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)