Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Lichtpuntje

Sport is ontzettend belangrijk. Dat zie je nu dagelijks op televisie. In Engeland is Wimbledon is nog niet afgelopen of de Europese Kampioenschappen voetbal, dames, is al van start. Ondertussen fietst de wereldtop wielrenners, heren, van Denemarken naar Frankrijk voor de Tour de France en de dames door Italië voor de Giro Donne en hebben de Nederlandse dames hockey met de hakken over de sloot de halve finale bereikt voor de wereldkampioenschappen. En dan heb ik Max Verstappen nog niet eens genoemd.

Jawel, sport is ontzettend belangrijk, want dit alles verdringt minder belangrijke zaken van de headlines uit de media. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne en de scherpe foto’s van de nieuwste telescoop die 13 miljard jaar terug in de tijd kunnen kijken. De boeren moeten toch echt weer over de wegen gaan rijden en de wachtrijen op Schiphol, ze schijnen er nog dagelijks te zijn, worden nauwelijks meer genoemd. Zo belangrijk is sport. En dan heb ik niet over het nieuws van de honger in Afrika door de oorlog in Oekraïne of de spanningen in India of het lot van de Oeigoeren in China.

En oh ja, de klimaatcrisis. Die is er natuurlijk elke dag, dus dat is geen nieuws meer en als het geen nieuws is, dan hoeven we er ook geen rekening mee te houden. Als er geen bosbranden in de Verenigde Staten zijn, geen overstroming in Australië of een orkaan in de Caraïben kunnen we dat best wel een weekje overslaan. Nee, welke wielrenner heeft welke top beklommen? Welke voetbalster heeft corona? En hoe gaat het met Boris Johnson? Kan hij nu weer als aftredend premier naar de wedstrijden van het Engelse team en weer juichen? En zuipen?

Want ja, je kunt wel ontslagen zijn, maar sport is ontzettend belangrijk.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 15 juli 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.0 met 3 stemmen 176Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Bet Weter
Datum:
15 juli 2022
Je hebt wel gelijk Jan dat het "echte" nieuws vaak verdrongen wordt door meer triviale gebeurtenissen zoals o.a. sport. Ik heb alleen wat moeite om die 2 dingen tegenover elkaar te zetten. Sport kan ook heel leuk en zijn en veel mensen genieten ervan. Het een zou echter niet ten koste van het andere moeten gaan. De aandacht ebt echter weg als "belangrijk" nieuws te lang duurt. Aanschouw de mens.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)