Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Zomer 2018

Opnieuw verscheen de stem van de stripverhaal eend in de waanzinnige dromen van Bjarne. Dit moest de meeste verschrikkelijke psychiater zijn waar Bjarne ooit over droomde. De nacht was bedoeld om uit te rusten. In de ochtend keek Bjarne verward naar de klok.

“Beautiful people. You live in the same world as I do. But somehow I never noticed You before today I’m ashamed to say” klonk er uit de transistorradio in de woonkamer van Bjarne. De fraaie stem van zangeres Melanie ging door merg en been. Ontroerd bedacht Bjarne zich dat dit lied niet over zijn taaie casemanager ging of over een verwaande psychiater, maar wellicht over een nieuwe liefde, die hem zou tegemoet komen in de toekomst. Nog altijd had hij de moed niet opgegeven om een nieuwe liefde te vinden.

Af en toe deed de casemanager net alsof ze zelf de psychologe was. Dan kwam er wat levenswijsheid uit haar roestige geweten en sprak ze de hoop uit dat Bjarne weer gelukkig werd. Het had weinig resultaat en vaak een averechts effect, Bjarne zag tegen de toekomst op en het werd niet duidelijk wat er ging gebeuren. Niet met zijn huisvesting en niet met zijn gezondheid.

Het eerste darmonderzoek was goed te doen geweest, maar omdat er iets was gevonden moest er een tweede intern onderzoek gedaan worden waarbij er een kleine camera naar binnen via de anus werd geschoven. Bjarne zag er enorm tegenop.

Begin juli 2018 werd Bjarne voorgesteld aan een praktijkwerker van Mentrum Oost. Met deze dertiger van Surinaamse afkomst had Bjarne wel een klik. Hij werd ingezet om Bjarne te helpen met de voorbereidingen voor de verhuizing. En hij ging mee naar het ziekenhuis toen Bjarne voor het tweede darmonderzoek moest komen.

In een van de letterdorpen was een getalenteerde dichter neergestreken. Een jonge vrouw die de gedaante van een vogel had. Haar gevleugelde woorden zorgden voor opschudding en helaas ook voor betutteling van de andere veel minder getalenteerde leden. Bjarne probeerde bij de les te blijven, maar het was niet de eerste keer dat hij zich aan sommige schrijvers ergerde, vanwege hun arrogantie en misplaatste opmerkingen. Na een maand was de getalenteerde vogel weer verdwenen en Bjarne vroeg zich af of hij zelf nog moest blijven.

Melanie klonk weer door de radio. “Beautiful people. You live in the same world as I do. But somehow I never noticed You before today I’m ashamed to say”. Bjarne hoorde het deze zomer voor de tweede keer. Opnieuw ontroerde het lied hem.

De praktijkwerker ging mee naar het ziekenhuis toen Bjarne daar een afspraak had. Het tweede darmonderzoek leverde een diagnose op, die werd besproken met Bjarne. Het was gelukkig geen darmkanker, maar een chronische aandoening waar goed mee te leven was, al bracht het wel enige beperkingen met zich mee.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=PoyyZEaDUyU

Schrijver: Bjarne Gosse, 24 februari 2024


Geplaatst in de categorie: welzijn

4.0 met 4 stemmen 112



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ralameimaar
Datum:
27 april 2024
Was vannacht gewoon wat artikelen aan het lezen, toen ik stuitte op de link van Melanie. Heb die vandaag met Koningsdag doorgestuurd aan sommige vrienden, het is zo'n mooi nummer, wat ik vroeger veel draaide. Dank

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)