Inloggen

biografie: Floor Moonen


Inzendingen van deze schrijver

3 resultaten.

De tandenfee

verhaal
3,8 met 13 stemmen 1.468
Als ik vroeger een tandje of kiesje verloor, werd mij het mooie sprookje voorgehouden van de tandenfee. Deze toverdame kwam ’s nachts aan je bed om het tandje of kiesje om te ruilen voor een centje. Ik keek dan vol verwachting de volgende morgen onder mijn kussen en telkens lag daar netjes de verwachte 10 cent. Wat voelde je je rijk! Met het centje gewapend ging je dan naar de kruidenier en keek in de grote potten met lekkers wat je hier wel niet allemaal voor kon kopen.
Dit verhaal van de tandenfee vond ik zo mooi, dat ik de traditie van het sprookje ook bij mijn kinderen heb voortgezet. Onder hun kussen kwam dan niet het dubbeltje te liggen maar een hele euro. Of mijn dochters zich met deze euro net zo rijk voelde als ik toen, dat vermoed ik niet.
Het tandenfeeverhaal heb ik altijd in hetzelfde genre gezien als de Sinterklaasmythe. Waarschijnlijk met name omdat ik, zowel bij de tandenfee als bij het schoenzetten, regelmatig mijn taak hierin verzuimde. Ten aanzien van de schoentraktaties heb ik dit altijd op de valreep nog kunnen herstellen. De kinderen kwamen dan vol verwachting uit hun bed en waren zo opgetogen dat er bij mij snel een lampje ging branden. De kinderen moesten zich dan verplicht eerst omkleden, zodat ik snel naar beneden kon rennen om mijn fout te herstellen.
De tandenfee had bij de kinderen een minder grote geloofwaardigheid dan de goedheiligman. Als de euro niet onder hun kussen lag, kwamen ze mij, met een glimlach om de lippen, vragen of de tandenfee de euro toevallig bij mij had afgegeven. Natuurlijk bevestigde ik dit, haalde de euro uit mijn portemonnee, en vertelde erbij dat de tandenfee het kussen niet op kon tillen omdat ze daar zo lekker op lagen te slapen. ...

De eerste stap naar de middelbare school

verhaal
1,9 met 18 stemmen 445
Daar gaat ze dan, heel stoer op de fiets met een veel te zware schooltas. Ik kijk haar na achter het keukenraam en pink een traan weg. Er is een periode afgesloten, een nieuw begin voor haar en voor mij de start van het loslaten. Ze vecht even met de schooltas. Want zelfs de schooltas moet op een stoere manier over de schouder worden gedragen, maar dan wel zo dat hij nog op de bagagedrager rust. Na twee keer draaien met het stuur vliegt de tas daar natuurlijk vanaf. Ze stapt af en doet haar tas met de snelbinder op de bagagedrager. ´Gelukkig´, denk ik, op de oude manier mag het ook nog.
Mijn gedachte gaan naar een week geleden. We gingen naar een lederwarenzaak om een schooltas te kopen. Ik vertelde de verkoopster dat de voorkeur uitging naar een kwaliteitstas. Ze keek mij aan met een afkeurende blik, omdat dat naar haar idee helemaal niet van belang was! Haar vraag was dan ook niet welke kleur, of welk merk, maar naar welke school mijn dochter ging. Zij kon ons namelijk precies vertellen, welk merk op welke school geaccepteerd werd en, met welke schooltas ze in ieder geval niet gepest werd. Dit was voor mij even slikken, als ze daar al mee gepest kon worden..!
Gelukkig waren we het samen snel eens en kon kwaliteit en een geaccepteerde tas gecombineerd worden.
Na een zware dag school komt ze thuis. Eigenlijk best enthousiast. Ze vertelt een klein beetje over haar dag op school. Al snel vraagt ze mij om mee op de computer te kijken. Ik denk nog dat ze wat op de site van haar school wil laten zien, maar het adres dat ze intoetst is toch een beetje anders. Er wordt een geweldige disco gehouden in het centrum van de stad. Op het scherm wil ze mij laten zien hoe fantastisch dit is en met name hoe goed georganiseerd. ...

Machohond

hartenkreet
2,8 met 13 stemmen 5.655
Zoals elke ochtend liep ik ook deze morgen met mijn hondje Joep het vaste blokje om. Joep voelt zich een echte man. Dat hij al jaren geleden zijn mannelijkheid onder dwang heeft verloren, doet hier niets aan af.
`Hoe herken je bij honden zo´n echte man?`:hoor ik je denken.
Allereerst is dit te zien aan de hoogte van het houden van de staart. Dat Joep´s staart al jaren geleden onder dwang gecoupeerd is doet hier wederom niets aan af. Hij houdt gewoon zijn stompje erg hoog en wordt vol ontzag door andere vaak veel grotere honden bekeken.
Natuurlijk moet je als mannelijke hond wel zorgen voor een duidelijk afgebakend terrein. Dus een machohond plast en poept over alle andere - vast ook machohonden - poep en plas heen. Loop ik toevallig met een ander baasje mee op, dan doet de ene hond wat en gaat Joep hier direct overheen. Hiermee heeft hij soms zoveel haast dat hij met zijn gezicht in de straal van de andere hond terecht komt. ...