Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Machohond

Zoals elke ochtend liep ik ook deze morgen met mijn hondje Joep het vaste blokje om. Joep voelt zich een echte man. Dat hij al jaren geleden zijn mannelijkheid onder dwang heeft verloren, doet hier niets aan af.

`Hoe herken je bij honden zo´n echte man?`:hoor ik je denken.
Allereerst is dit te zien aan de hoogte van het houden van de staart. Dat Joep´s staart al jaren geleden onder dwang gecoupeerd is doet hier wederom niets aan af. Hij houdt gewoon zijn stompje erg hoog en wordt vol ontzag door andere vaak veel grotere honden bekeken.

Natuurlijk moet je als mannelijke hond wel zorgen voor een duidelijk afgebakend terrein. Dus een machohond plast en poept over alle andere - vast ook machohonden - poep en plas heen. Loop ik toevallig met een ander baasje mee op, dan doet de ene hond wat en gaat Joep hier direct overheen. Hiermee heeft hij soms zoveel haast dat hij met zijn gezicht in de straal van de andere hond terecht komt.

Maar, nu even terug naar vanmorgen. In de verte hoorde ik al de machines van de gemeentewerkers. Deze mannen struinen vaak door het hoge gras om de boel weer netjes te maken. Het kan niet anders als dat ze daarmee ook regelmatig in de hondendrollen terecht komen. Bij ons loopt niemand met een poepzakje. Dus, dit doe je zelf ook niet. Je zou echt voor gek staan, want daarvoor betaal je toch hondenbelasting, is de mening van menigeen. Daarbij ontbreken de nodige prullenbakken om het zakje in te kunnen deponeren.

Ik laat Joep in het begin wat extra snuffelen, hopend dat hij zijn behoefte doet, voordat we bij deze gemeentewerkers aankomen. Maar dat doet hij niet. Met het maaien van het gras is een goede ruikafzetting nog belangrijker geworden voor Joep. Dus pal voor de voeten van de ambtenaar gaat hij zitten. Ik voel het schaamrood naar mijn wangen stijgen en denk aan degene die dagelijks de hondenpoep van de schoenen moet verwijderen. Zijn vrouw wellicht? Of zou hij het zelf doen? De man zegt niets, maar wat moet het moeilijk zijn om in zo´n geval je mond te houden. Zouden ze hiervoor extra getraind zijn?

Kwispelstaartend met zijn stompje omhoog en met zijn kop ver in de lucht loopt Joep gelukkig naar huis. Hij heeft zijn status wederom kunnen behouden.

Schrijver: Floor Moonen, 24 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: dieren

2.8 met 13 stemmen 5.659Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)