Inloggen

Alle inzendingen over Paparazzi's zijn ge

6450 resultaten.

Sorteren op:

bewering
3,0 met 3 stemmen 118
Multiculti is mislukt, aldus diverse politici en prominenten. 'Opsporing verzocht' stond er vanavond overigens weer eens gekleurd op. Als ik nu zou moeten stemmen zou het waarschijnlijk 'blanco' worden.

Geestelijk kapotgemaakt

beschouwing
5,0 met 1 stemmen 1.319
...Yelabuga, echter zonder naspeurbaar graf. Georgi is als militair gesneuveld en Ariadne heeft gezorgd dat je werk verder werd verspreid.

bewering
3,7 met 21 stemmen 1.088
Het is zinloos om iemand die nooit luistert te verwijten dat hij nooit luistert.

Hemel monologen (1)

dagcolumn
4,2 met 84 stemmen 305
...moorden op aarde ook uitroeien. Zijn er vergaderzalen in het hiernamaals? Waarschijnlijk niet. Dus moeten we hier vergaderingen zien te vermijden. En zeker ellenlange. Heb je na je dood pinpassen of chipkaarten nodig? Hopelijk niet. Maar je zult zien: kom je bij de hemelpoort, stuurt Gabriël je...

Het stulpje moest afgebroken worden

verhaal
5,0 met 1 stemmen 126
...verzorging in een tehuis beter voor haar zijn. Zou het niet beter voor je zijn Klazina, had ik nog tegen haar gezegd, maar dat wees ze af. ''Ik blijf hier tot mijn dood'', zei ze.

bewering
3,4 met 13 stemmen 290
Beleef mijn schaduw, wees mijn lamp, verlicht mijn pad, schemer van begrip, brand fakkels bij mijn duisternis, zend zonnen naar mij alleen, opdat ik niet verbrand, maar slechts gloei, van genot en eigendunk, want vrouwen blijven meisjes, ook in spelletjes.

bewering
2,7 met 7 stemmen 814
Het is mijn bereidheid, om alles te geven wat erin zit. Alles in diep geloven, in diep weten en willen beleven. Alles voor goedheid en liefde versus kwaadaardigheid en woede, velerlei vormen en manieren. Teneinde liefdevol leven en vrede op aarde te dóen leven en geven.

Allah ziet alles

dagcolumn
4,0 met 1 stemmen 143
...hij. Ik weet hier geen antwoord op, dus ik knik hem nog maar eens bemoedigend toe.

Mijn lichtgroene ogen: beschadigd?/("Als lichten mild mijn ogen niet meer drenken......(Frederik van Eeden)"

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 78
...van de bomen in zomertooi, waarvan ieder afzonderlijk blaadje zich scherp aftekent tegen de achtergrond van de huizen......

Kwelgeest (1)

dagcolumn
4,3 met 6 stemmen 151
...euro apart. Van dat geld koop ik bloemen bij een tankstation. U krijgt ze van me. Achtentwintig jaar gedeeld door zeven euro. Hoeveel is dat per jaar meneer Reerink?

Stijlloos

dagcolumn
3,8 met 4 stemmen 1.033
...maar absoluut zonder consternatie. Hij wou het eventueel ooit bespreken. Wanneer hij dat toonloos gevoelsneutraal kon. Ook - en juist -met Agathe.

Uit de herinneringen van een mishandeld kind.......

hartenkreet
4,5 met 2 stemmen 76
...beroerden en mijn hele leven herinnerde ik mij de zachte hand van de arts om mijn pols, eens. De lichten, de dekens, de regen, de omhelzingen en de hand van de arts waren voor mij symbolen van de veiligheid, van de zachtheid, die ik nooit de mijne had kunnen noemen....

Een gang naar Canossa?/Terugkeer in mijn slakkenhuis......

hartenkreet
4,7 met 7 stemmen 2.738
...spijt me nauwelijks. De "eurotekens" heb ik niet in mijn ogen: in mijn stille, meditatieve afzondering kunnen voor mij andere bloemen bloeien, andere vruchtdragende gewassen opschieten, zoals daar zijn de vruchten van de stilte, van de eenzaamheid, van de filosofie, van de poëzie,...

bewering
3,0 met 8 stemmen 132
Aan veel dingen in het leven hangt een emotioneel gewicht.
ria11 mei. 2015Lees meer…

Een vrolijk freuletje?

hartenkreet
2,0 met 1 stemmen 60
...deur van dit broeinest van achterklap, beledigingen, ongebreidelde lompheid en wat dies meer zij opgelucht dichtsloeg om er nooit in weer te keren.....

een mens is niet meer waard dan zijn acties

hartenkreet
2,0 met 1 stemmen 328
...mens is niet meer waard dan zijn acties. Geen woorden maar daden. In leugens baden. Onder gedompeld. Je geloofwaardigheid kwijt. Een mens is niet meer waard dan zijn acties, Dat is een feit.

bewering
3,9 met 7 stemmen 67
Het moet ons een bron van grote zorg zijn dat steeds meer gezinnen langdurig onder de armoedegrens moeten overleven in een welvarend land als het onze.

hartenkreet
3,0 met 2 stemmen 35
...en eenvoudige handelingen zal er misschien weleens meer gemakzucht in de menselijke geest kunnen komen.

Woorden (De Confrontatie)

dagcolumn
3,8 met 4 stemmen 238
...volwassen wereld. Het tegenovergestelde van wat ik wilde, gebeurde. Ik zag zijn teleurstelling. En dus geen blijdschap om mijn wijsheid te genieten van het fietsen. Hij had zo'n zin om nog straks nog meer met zijn papa te doen. En ik maar bezorgd zijn, om de toekomst.

Sloegen toen al elkaar de hersens in

beschouwing
4,5 met 2 stemmen 84
...er oorlogen en misstanden zijn. Toen de mens op de wereld verscheen begon het al om het bezit van een stukje grond. Ze sloegen elkaar toen al de hersens in. Ze namen afscheid van de dominee en wandelden weer rustig naar huis.

Laat geluk

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 46
...een kortdurend geluk, maar een geluk dat haar haar hele leven onbekend was gebleven

117

dagcolumn
3,5 met 2 stemmen 4.088
...draai me om. Ik kijk naar de leunstoel en zeg zacht in de stille kamer: ‘117 jaar.’ Een getal dat ineens voelt als een woord.

Help Suriname gaat dood.

beschouwing
4,4 met 5 stemmen 791
...uw landgenoten door af te treden, u heeft lang genoeg van het baas zijn kunnen genieten. Uw zwakke gezondheid geeft u redenen genoeg om het roer over te dragen. De decembermoorden zijn nu niet belangrijk meer. Wat nu telt is het Surinaamse volk, de liefste en prettigste mensen van...

Teletijdmachine

dagcolumn
4,0 met 3 stemmen 201
...heeft ervoor gezorgd dat de Hollanders vrij werden van Spanje. Tijdreizen is leuk in theorie, maar in de praktijk niet mogelijk aldus de wetenschap. Het verleden blijft dus altijd hetzelfde. Op naar de toekomst dan maar!

Terugkeer van het vriendenhuis

hartenkreet
4,0 met 1 stemmen 56
...door het weelderige groen, in een late, onverwachte zomer, in eenzaamheid, in kilte, in mateloos gemis en voorgoed beroofd van de omarming, van mijn thuis.

Ontdooien

hartenkreet
4,0 met 7 stemmen 272
...Een goed contact met onze dierbaren is van groot belang. Een “high five” met je kleinzoon van negentien geeft je op dat moment een blij gevoel waarbij je ontdooit… van een spontane brede lach met de net zichtbare twee ondertandjes van onze achterkleinzoon smelt je als het ware weg!

Aan het einde van de tunnel . . .

hartenkreet
4,7 met 7 stemmen 1.894
...zeer gunstige uitslag van de scan. Met veel vertrouwen wacht ik nu het evaluatiegesprek af.

Incidenten

dagcolumn
3,9 met 12 stemmen 290
...je mijn pasje. Wil jij over een uurtje voor me uitklokken, dan ga ik nu weg.’ Hè, denk ik, is dat geen fraude? Ach het is maar een incident, dus laat maar.

Baby's

verhaal
2,2 met 13 stemmen 2.817
...en pappa broedt ze uit,' schreeuwde ik. Toen mijn moeder in lachen uitbarstte, rende ik beledigd de kamer uit; eerst liegen ze je voor en dan lachen ze je nog uit ook op de koop toe. Dat was voor een kind van acht jaar even te veel!
Meer laden...