Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

Ik wil het niet horen!

Als een steek een klap een schot. Ik voel het wel maar geloof niet dat deze pijn mij kan overmannen. Je bent weg. Zak langszaam ineen. Verdoofd door eenzaamheid maakt mijn onvertrokken ziel van elke gedachte aan jou een destructief paradijs. Van de schoonheid van een ondergaande zon zak je langszaam in het duister. Je staat in de deuropening en trekt de deur voor me dicht.

'Er zwemmen meer vissen in de zee'. De vermoeiende cliche-verhaaltjes prikken als muggen in mn hoofd. De klap is steeds weer iets te laat, en zogauw de jeukende bult is weggekrabd zit er alweer een nieuwe. Ik wil het niet horen! Mijn arme hersenen accepteren gewoon niet dat het zinloos is. Alles is een gemis. Van de eigenaardige manier hoe je 's ochtends wax in je handen warmwrijft tot het drinken van je thee.

'Je moet verder..'. Ik wil het niet horen! Je zit nog zo diep geweven in mijn hart, dat na elke hartslag het bloed in elke vezel van mijn lichaam de liefde voor jou achter laat. Ik voel het altijd en overal. Wat is het nut? Wat is het nut om zo keihard te verlangen naar iets wat onbereikbaar is.

'Tijd heelt alle wonden'. Ik wil het niet horen! Het zal wel zo zijn. Maar hoe kan ik me daar op dit moment nou opgelucht door voelen?! Hoe kan ik daar nou naar uit kijken?!

'Laat haar maar even met rust'. Dat is wel de moeder aller muggen. Het voelt alsof je voor mijn ogen verdrinkt en ik vastgeketend aan de kant zit. Dat ik machteloos zit te kijken hoe je uit mijn armen wegglijdt.

Ja, het brein is hopeloos. Het heeft voor alles oplossingen. Voor alles een defensief, maar als het op liefdesverdriet aan komt geeft zelfs het brein zich gewonnen.

Je lach, je mond oh je heerlijke zoen! Bij missen is over het algemeen het besef meegegeven dat iets of iemand wel weer terug komt, maar of ik ooit weer zo'n intense liefde zal voelen als voor jou?
Ik denk het niet...

Schrijver: Sander S, 30 januari 2007


Geplaatst in de categorie: ex-liefde

3.8 met 33 stemmen 3.357Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)