Inloggen
voeg je bewering toe

Beweringen over vrijheid

74 resultaten.
Sorteren op:

bewering
3,0 met 2 stemmen 564
Feitelijke dictatoren als Poetin, Xi en Erdogan maken de kans op een voortdurende vrijheid en welvaart voor hun landgenoten niet groot. Een duidelijk beperkte regeerperiode lijkt essentieel te zijn om een zorgvuldig landbestuur te garanderen.

bewering
3,8 met 5 stemmen 64
De Spaanse regering zou er goed aan doen de drang tot Catalaanse vrijheid niet te verbieden maar in goede banen te leiden door de Catalaanse bevolking meer bevoegdheden te geven. Het strenge optreden van nu kan slechts een averechtse uitwerking hebben.

bewering
4,2 met 5 stemmen 1.153
Een stevige mening verdient een platform, waarom kan ik zulks niet plaatsen hier...
Fred 9 jun. 2017Lees meer…

bewering
3,7 met 6 stemmen 82
Als we de vrijheid in de wereld willen behouden, dan moeten we de persvrijheid hooghouden. Grote zorgen moeten we ons maken om - onder andere landen - Eritrea, Polen, Turkije en (helaas) de VS sinds Trump daar de scepter probeert te zwaaien.

bewering
3,8 met 4 stemmen 56
Het langer vasthouden van de Duits-Turkse journalist Deniz Yücel door de Turkse overheid illustreert het dictatoriale karakter van het regime Erdogan.

bewering
2,0 met 4 stemmen 66
Discriminatie bestaat bij de gratie van: 1. de discriminator die (negatieve) eigenschappen koppelt aan een groep (mensen) 2. de gediscrimineerde die zich in deze groep plaatst (zich aangesproken voelt) 3. de jammerlijke karakterfout van 1. om met modder te gooien 4. de jammerlijke zwakheid van...

Een vrouw in boerkini is geen bedreiging

bewering
4,5 met 11 stemmen 101
Zowel de boerkini als het verbieden ervan is uiterst stompzinnig, maar het grootste kwaad is deze is het verbod erop. Een vrouw in boerkini is geen bedreiging, brengt niemand schade toe en belemmert niemand in zijn vrijheid; door het te verbieden gaat vrijheid verloren die men juist zegt te...

bewering
2,7 met 7 stemmen 112
Waar jij denkt dat jouw vrijheid op houdt, kun je samen met Jezus op weg gaan om dan je vrijheid opnieuw te ontdekken.

bewering
2,2 met 4 stemmen 76
Woningloos Wie in een gedicht wil wonen moet zelf een dichter zijn. Dan pas kun je volmaakt gestalte geven aan je idee. Wil je in een gedicht van een andere dichter wonen dan zal je al je creativiteit moeten aanwenden en jezelf terdege moeten kennen om de idee van de dichter gestalte te geven....

bewering
2,5 met 2 stemmen 75
De mens wordt in vrijheid geboren, maar velen worden door indoctrinatie een marionet
ria17 jan. 2016Lees meer…

bewering
4,7 met 7 stemmen 63
De Duitse Bondskanselier Merkel verdient de internationale Four Freedoms Award (die 21 april in Middelburg uitgereikt zal worden aan haar) ten volle voor het morele leiderschap dat zij uitstraalt. Dat geldt wat mij betreft met name voor haar voorbeeldige rol in de vluchtelingencrisis.

bewering
3,1 met 7 stemmen 86
De massale aanrandingen die Oudejaarsnacht in diverse Duitse steden hebben plaats gevonden vormen een bedreiging voor de wijze waarop mannen en vrouwen in beschaafde landen met elkaar omgaan. Het is niet alleen zaak de daders van Noord-Afrikaanse afkomst te bestraffen maar vooral ook om te...

bewering
4,0 met 7 stemmen 84
Het is zo simpel, gooi de tent open zodat iedereen naar binnen kan...
Fred12 okt. 2015Lees meer…

bewering
4,7 met 6 stemmen 99
Politiek is vuil spel, verdraaide woorden en zware wapens. Totdat pennen in beweging komen, 180 graden en geen kant op.
Fred11 jan. 2015Lees meer…

bewering
2,3 met 10 stemmen 118
Vechten voor in plaats van vechten tegen: daar ben ik voor! Ik kan lang vechten, heel lang. Totdat ik precies krijg, wat ik wilde en nodig had! Reken maar. Ik ben een vechter, altijd al geweest. Ik blijf vechten totdat er een tijd zal komen, dat ik volledig bevrijd zal zijn van mijn...

bewering
3,2 met 12 stemmen 370
Indien vage, irritante, overdadig prikkelende, of zinloze beweringen, volop ruimte krijgen in de wonderlijke rubriek Beweringen, dan is het onvermijdelijk, en juist gewenst, dat daarop reacties volgen van lezers en gebruikers, omdat negeren wellicht beter is, maar helaas wel doodse stilte oplevert...

bewering
1,8 met 4 stemmen 87
Niemand hoeft de ruimte die ik nodig heb ook maar te beperken, vanuit eigen (voor)oordeel. Mijn behoefte aan ruimte in me, zal genoeg ruimte vragen, creëren en verdragen. Ik heb altijd al gehouden van de ruimte!

bewering
2,3 met 6 stemmen 192
Hij, zij die nog niet eens inzicht in het eigen leven heeft, zal dat ook zeker niet over mijn leven kunnen verwerven, alvorens ik dat weet!

bewering
2,6 met 5 stemmen 179
Mijn vrijheid is de vrijheid van allen. De vrijheid van alle mensen zal mijn vrijheid zijn. Om waarlijk vrij te mogen bestaan; zó zal ik gaan!

bewering
1,0 met 3 stemmen 86
Wie naar boven kijkt, voelt zich minderwaardig. Wie naar beneden ziet, beziet zichzelf té groots. Maar wie gelijkwaardig is, stond en staat open om, eindelijk, gelijken te worden. In vrijheid en gelijkheid tot broederschap te geworden... Ontvankelijk gelijk in reëel bereik!

bewering
2,3 met 6 stemmen 126
Ik heb veel ruimte nodig, om mijn boodschap en persoonlijkheid te laten stralen over de aarde! Dan heb ik veel geluk want er ligt een heel groot universum voor me open!

bewering
4,1 met 8 stemmen 97
Dat Zuid-Koreaanse militairen in een rivier die de grens vormt met Noord-Korea een persoon hebben doodgeschoten die probeerde van Zuid naar Noord te zwemmen, geeft geen goed gevoel voor democraten die vrijheid hoog in hun vaandel hebben.
Meer laden...