Inloggen

Alle inzendingen van O.U.Deis

21 resultaten.

Sorteren op:

bewering
3,5 met 4 stemmen 55
Met zijn plannen tegen seksueel misbruik van kinderen en vrouwen kan President Macron een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Frankrijk schrijven.

bewering
3,0 met 3 stemmen 33
Het motto van het nieuwe kabinet is nog onbekend maar Klavertje Vier gaat het niet worden...

bewering
3,3 met 6 stemmen 72
En Dafne maakte het waar op de 200 meter in Londen! Wat een sportvrouw op wie we trots zijn omdat ze onmiskenbaar honderden van een seconde sneller liep dan haar belagers. Klasse en werklust zorgden voor dit mondiale succes.

bewering
3,3 met 3 stemmen 45
Shaunae Miller haar nederlaag op de 400 meter bij de WK in Londen was dramatisch: met een ruime voorsprong de laatste paar meters ingaan en dan nog met kramp als vierde eindigen... Wat zal dit moeilijk te verwerken zijn voor de sympathieke Bahamaanse.

bewering
3,5 met 6 stemmen 51
Een heel verstandige keuze van de raad van Arnhem om Ahmed Marcouch tot de nieuwe burgemeester van Arnhem te maken. Hij leek de raad de meest aanprekende kandidaat tussen maar liefst 21 sollicitanten. Ahmed Marcouch was voor de Partij van de Arbeid van 2010 tot maart 2017 lid van de Tweede Kamer...

bewering
3,5 met 4 stemmen 44
Desi Bouterse gaat het nooit en te nimmer toestaan dat hij zijn verdiende straf krijgt opgelegd.

bewering
2,7 met 6 stemmen 42
De Britse premier May is geen lang politiek leven beschoren. Zij heeft als grootste nadeel dat het absoluut geen 'mensen-mens' lijkt te zijn, wat vooral in verkiezingstijd fnuikend is.

bewering
3,3 met 6 stemmen 56
Het wordt de hoogste tijd dat Donald Trump gaat stoppen met twitteren en gaat beginnen met regeren.

bewering
2,5 met 4 stemmen 95
Ik voorspel 2 zetels voor Marianne Thieme (PvdD), 1 zetel voor Sylvana Simons (Artikel 1) en 1 zetel voor Ancilla van de Leest (Piratenpartij). Daarmee komt het aantal vrouwelijke fractievoorzitters in de Tweede Kamer op 3!

bewering
3,0 met 4 stemmen 1.194
Het zou me niet verbazen als steeds meer Nederlanders Turkije gaan mijden, omdat ze zich er steeds meer bewust van worden dat de democratie daar verwordt tot een dictatuur. En daar is het niet prettig vertoeven tenzij je zonnekleppen opzet.

bewering
3,8 met 4 stemmen 57
Het langer vasthouden van de Duits-Turkse journalist Deniz Yücel door de Turkse overheid illustreert het dictatoriale karakter van het regime Erdogan.

bewering
3,4 met 8 stemmen 123
Diederik Samsom zou er goed aan doen om na deze desastreuze verkleiningsnederlaag in navolging van zijn mislukte voorganger Wouter Bos een riante functie in het bedrijfsleven te aanvaarden.

bewering
2,9 met 7 stemmen 478
In de strijd over het zwaarder belasten van het milieubelastende gebruik van diesel tussen de staatssecretarissen Wilma Mansveld (PvdA) en Eric Wiebes (VVD) kan de laatstgenoemde wel eens diep door het stof moeten gaan. Het kabinet hoort met één mond te spreken en het lijkt erop dat nieuwkomer...

bewering
3,0 met 6 stemmen 206
De grootse overwinning van Alexis Tsipras' linkse partij Syriza biedt de kaalgeplukte Griekse kleine man en vrouw mogelijk enig soelaas.

bewering
3,1 met 8 stemmen 900
De Europese Centrale Bank gaat tot september 2016 staatsleningen opkopen van financiële instellingen in de eurozone. Het gaat elke maand om een bedrag van 60 miljard euro. Met deze maatregel hoopt de ECB dat de economie weer gaat groeien en de lage inflatie omhoog gaat. ...

bewering
3,4 met 8 stemmen 84
De twee regeringspartijen VVD en PvdA zouden - bij verkiezingen nu - samen kleiner zijn dan de PVV. Helaas ontstaat bij een eventuele grote winst van de club van de heer Wilders geen enkel perspectief op een constructief regeringsbeleid.

bewering
3,6 met 8 stemmen 96
De conclusie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (dat het toestel bij de vlucht van MH17 is doorboord en dat het neerstorten niet door een technisch mankement of onjuist handelen van de bemanning heeft plaats gevonden) heeft een opmerkelijk hoog open-deur-openen-gehalte.

Goudmijn

hartenkreet
1,5 met 38 stemmen 323
Steeds vaker kan je constateren dat de reacties op de nieuwssite ’NU.nl’ een goudmijn vormen. De kwaliteit van de gemiddelde reactie op bijna ieder onderwerp dat op deze populaire site wordt gepresenteerd is dermate hoog dat je plaatsvervangende trots voelt dat het hier medelanders...

bewering
3,0 met 9 stemmen 123
In een moderne rechtstaat geeft het erfelijke koningschap geen pas.

bewering
3,9 met 7 stemmen 113
Zou er niet een wereldwijd consultatief referendum per Internet kunnen worden georganiseerd met als vraag: Mag Palestina als zelfstandige staat worden toegelaten als lid van de Verenigde Naties?

bewering
2,6 met 8 stemmen 142
Wouter Bos heeft vriend en vijand verrast door op te gaan stappen als politicus. Ik denk dat de PvdA met Job Cohen minstens zo veel zetels zal halen als met Bos als kandidaat-premier.