Inloggen

Alle inzendingen van Tammo G.

42 resultaten.

Sorteren op:

Ripperda (1682-1737)

bewering
4.3 met 3 stemmen 198
In de buitenlucht van Maarhuizen (iets voorbij het mooiste dorp van Nederland) wordt vanaf deze week bijna dagelijks tot medio september een voorstelling gespeeld over het leven van de Groninger Johan Willem Ripperda, die het in 1724 bracht tot eerste minister van Spanje (!). Bert Visscher speelt...
Tammo G.19 augustus 2023Lees meer…

Schaken op woensdagavond in Groningen

bewering
5.0 met 1 stemmen 93
Fietsend langs het Zuiderdiep zag ik een vijftigtal schakers die binnenscafé en buitenscafé aan het schaken waren. Schaken is kennelijk een populaire sport in Groningen!

Who the fuck is Emma

bewering
5.0 met 1 stemmen 108
Onlangs uitte Emma Wortelboer in het nogal melige praatprogramma 'Gijs en Marcel' haar mening dat zij Groningen een (excusez haar mot) KUTprovincie vindt. "Er is niets te doen en het is zo plat als een houten plank": daar kwam haar analyse op neer. Bij de leuke app Sikkom (Gronings voor...

Rutte IV compenseert Groningen ruimhartig

bewering
3.1 met 8 stemmen 139
Voor Groningen was het vandaag een feestdag. Het kabinet Rutte IV was bij monde van de Premier en de betrokken staatssecretaris niet te beroerd om gemaakte fouten ruiterlijk toe te geven en te betreuren. Maar veel belangrijker was dat er een pakket maatregelen komt dat schade koste wat het kost...

Vijlbrief (D66) zet stappen

bewering
5.0 met 3 stemmen 102
Staatsecretaris Vijlbrief (D66) heft toegezegd dat tegen uitspraken van de rechter geen hoger beroep meer zal worden aangetekend door een overheidsinstantie als het IMG. Ik juich dit buitengewoon toe omdat eindelijk hierdoor een beetje vaart wordt gemaakt met ellenlange procedures. Heel goed van...

Fakkeloptocht in Groningen

bewering
5.0 met 1 stemmen 412
De Fakkeloptocht afgelopen zaterdag van wel 10.000 Groningers zal veel indruk maken in Den Haag!
Tammo G.16 januari 2022Lees meer…

bewering
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 23
De Fakkeloptocht afgelopen zaterdag van wel 10.000 Groningers zal veel indruk maken in Den Haag!
Tammo G.16 januari 2022Lees meer…

Formatie-overleg in Groningen!

bewering
4.7 met 3 stemmen 54
Er gaat niets boven formatie-overleg in Groningen!
Tammo G.4 november 2021Lees meer…

Kerncentrale in Groningen?

bewering
5.0 met 5 stemmen 125
Wellicht dat Ruttes wens een kerncentrale te laten bouwen in Groningen voor Groningers een 'gamechanger' kan zijn. Menige Groninger overweegt nu niet op de 'leider des vaderlands'' partij VVD te gaan stemmen maar op CDA, D66, GL, PvdA, PvdD, CU, SGP, Piratenpartij of VOLT te gaan stemmen.

SSAB en Tata Steel

bewering
5.0 met 3 stemmen 328
Het is jammer dat het Zweedse SSAB haar handen aftrekt van Tata Steel omdat met een Zweedse firma de duurzaamheidsnormen in goede handen zouden zijn.
Tammo G.29 januari 2021Lees meer…

Wie roept Den Helder tot de orde?

bewering
4.4 met 5 stemmen 789
In de strijd tussen Den Helder en kunstenaar Rob Scholte zouden drie scheidsrechters moeten worden aangesteld die de bevoegdheid krijgen een eindbeslissing te nemen waaraan beide partijen zich houden. Nu overweegt de gemeente de voor heel veel geld door haar opgeslagen kunstwerken van Scholte te...
Tammo G.22 december 2020Lees meer…

Rob Scholte gemangeld

bewering
4.8 met 5 stemmen 64
Nadat ik gisteravond bij de NPO2 de documentaire gezien had over Rob Scholte en zijn museum in Den Helder, vroeg ik me af of er hier ook geen ongekend onrecht aan de gang is van de kant van de plaatselijke autoriteiten, die kennelijk niet worden gecorrigeerd door het justitiële apparaat. Ten...
Tammo G.17 december 2020Lees meer…

Trekkers verboden!

bewering
5.0 met 3 stemmen 102
Het verbod op trekkers meenemen bij stedelijke protesten van boeren lijkt me zeer redelijk. Uiteraard mogen de boeren hun mening met normale middelen laten zien en horen: prima. Ik ben bang dat een deel van de boeren de goede naam van landbouwers en veehouders grondig aan het verpesten is.

Massahysterie in DUO-gebouw?

bewering
4.0 met 3 stemmen 87
Alle kans dat de onwel geworden Belastingdienst-medewerkers in het DUO-gebouw te Groningen aan een vorm van massahysterie leden. De Brandweer heeft namelijk geen traceerbare ongerechtigheden kunnen ontdekken.

Groninger Forum alles behalve chauvinistisch

bewering
5.0 met 3 stemmen 1.232
Het feit dat de leiding van het Groninger Forum bij de feestelijke openingsrituelen bij het onderdeel 'Schrijvers in het wild' auteurs uit de Randstad heeft uitgenodigd - o.a. Akyol, Deckwitz, Dijkshoorn, Giphart - en geen enkele schrijver/dichter uit Groningen demonstreert meer dan overtuigend...
Tammo G.3 november 2019Lees meer…

39 gestikte Vietnamezen

bewering
4.0 met 2 stemmen 97
In Groningen maken we ons drukker om twee onbekende doden in bioscoop Pathé dan om 39 gestikte Vietnamezen in een Europese vrachtauto.
Tammo G.26 oktober 2019Lees meer…

'Farmers'

bewering
5.0 met 4 stemmen 354
De boeren hebben in Groningen door het gewelddadige optreden van enkele 'farmers' in korte tijd de goede gezindheid bij de meeste burgers weten te verspelen.
Tammo G.15 oktober 2019Lees meer…

Bevinkje

bewering
5.0 met 3 stemmen 200
In Groningen voelde ik vanochtend rond de klok van zevenen een aardbeving. Alle kans dan Minister Wiebes dit een 'klein bevinkje' zal noemen.

Epicentrum Loppersum

bewering
4.0 met 6 stemmen 102
De bijna 900 schademeldingen die zijn gedaan na de laatste aardbeving met een kracht van 3.4 met als epicentrum Loppersum tonen opnieuw aan dat er een soort Deltaplan moet komen om de jarenlange, decennialange problematiek in het Noorden op te lossen. Ik verwacht niet dat minister Wiebes hiertoe...

Plofkraak

bewering
4.5 met 2 stemmen 140
Bij een plofkraak - zoals vannacht in Groningen plaats vond - komen buurtbewoners in levensgevaar. Het zou logisch zijn als daders zwaar gestraft zouden worden niet alleen voor de kraak maar ook en juist voor het opzettelijk in levensgevaar brengen van onschuldige slachtoffers.

Regionale pers.

bewering
5.0 met 2 stemmen 725
De regionale krant Dagblad van het Noorden besteedt in de sportbijlage 9 pagina's aan voetbal (waaronder een 6-columns-artikel over de wedstrijd Be Quick - RKVV DEM (uit Beverwijk)) maar besteedt geen woord aan de magistrale 7e overwinning van wereldkampioen Magnus Carlsen in het grootste...
Tammo G.28 januari 2019Lees meer…

Groningen - Emmen

bewering
3.7 met 3 stemmen 151
De wedstrijd Groningen - Emmen is een novum in de Nederlandse eredivisie. Het zou voor Groningen een diepe teleurstelling zijn als het niet kan winnen van het kleine Drentse nieuwkomertje.
Tammo G.16 december 2018Lees meer…

Aardbevingsproblematiek in Groningen

bewering
3.6 met 5 stemmen 264
Mooi dat vandaag bij het bezoek van Willem Alexander en nogal wat familieleden aan Groningen ook de aardbevingsproblematiek onder zijn en hun aandacht wordt gebracht.

80 tips

bewering
4.8 met 4 stemmen 341
Het is buitengewoon opmerkelijk dat na bijna 20 jaar na de moord op Nicky Verstappen 80 tips zijn binnengekomen. Hopelijk wordt de laffe dader opgespoord en ligt hij nog niet op het kerkhof.

Donar

bewering
3.6 met 5 stemmen 122
Donar Groningen begint vanavond in de overvolle Martinihal de finalereeks tegen Zwolle. Ik denk dat Groningen (opnieuw) kampioen van Nederland gaat worden: 4 overwinningen volstaan en met sterkhouders als Fieler, Jeter en Slagter kan het eigenlijk niet mislukken.

Tijgermug

bewering
5.0 met 3 stemmen 703
Het wordt de hoogste tijd dat de strijd tegen de tijgermug, die tropische ziekten kan overbrengen, wordt geïntensiveerd. Hoe zal de Partij van de Dieren tegenover een drastisch offensief tegen de oprukkende tijgermug staan?

Blaarkoppen en Lakenvelders.

bewering
3.9 met 7 stemmen 135
Het is te hopen dat het Ministerie van Landbouw de staldeuren wijd open zet voor bedreigde koeiensoorten als de Blaarkoppen en Lakenvelders.

17-jarige Groninger

bewering
3.8 met 6 stemmen 118
Met zijn frisse stijl van spelen heeft de 17-jarige Groninger Jorden van Foreest verdiend het Schaakkampioenschap van Nederland gewonnen, dat deze week in het Tropentheater in Amsterdam werd gehouden.
Tammo G.28 augustus 2016Lees meer…

Fietsmotortje

bewering
4.0 met 4 stemmen 268
Ik heb ook een fietsmotortje aangeschaft (met het oog op de grote afstanden hier), maar stel het op prijs als je dit aan niemand wil doorvertellen!

Minister Kamp (gaswinning)

bewering
3.9 met 7 stemmen 136
Minister Kamp (gaswinning) krijgt een gevoelige tik op zijn liberale vingers door de Raad van State die zijn besluit over de maximaal toegestane hoeveelheid gas dat mag worden gewonnen in Groningen heeft vernietigd.
Tammo G.18 november 2015Lees meer…
Meer laden...