Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Concrete hulp

Hans Mooi, snelsonnettendichter op www.gedichten.nl, heeft na zijn studie Spaans vrijwilligerswerk in Nicaragua gedaan om zo zijn Spaans te onderhouden. In Masaya kwam hij in contact met een schooltje voor straatkinderen.
De eerste keer dat hij het schooltje bezocht, trof hij als inventaris achttien stoeltjes en één schoolbord aan: meer niet! Dit schooltje is voor alles afhankelijk van buitenlandse fondsen.

Van vrienden en bekenden heeft Hans vorig jaar geld meegekregen om daar te besteden. Hij heeft daardoor kunnen zorgen voor het opknappen van de wc’s, plaatsen van een basketbalinstallatie, aanschaf van leesboeken, een boekenkast, tekenspullen en schrijfmateriaal.
Hij heeft een schoolreisje naar de oceaan georganiseerd voor deze kinderen, die amper buiten hun woongebied komen.
Ook heeft hij een plaatselijke psychologe kunnen aannemen die acht uur per week actief is in het schooltje en zich bezighoudt met supervisie geven aan de juf, contacten onderhouden met de ouders en observeren van de kinderen. Deze initiatiefrijke mevrouw heeft het afgelopen jaar diverse projecten georganiseerd op het gebied van hygiëne en gezondheid.

Hans gaat nu voor de derde keer naar Masaya om weer geld te besteden aan verbetering van de inventaris en het schoolmateriaal en om met de psychologe te evalueren wat er is bereikt en plannen te maken voor het komende jaar. Ook zou hij het zinvol vinden om geld te reserveren om haar voor langere tijd voor het schooltje te laten werken.

Wie geld geeft voor dit project, kan zeker zijn dat 100% van het geld ter plekke wordt besteed aan zaken die nodig en structureel zijn. Hans betaalt zijn kosten voor reis en verblijf uit eigen zak.

Wie wil bijdragen kan een bedrag storten op rekening 1447565 t.n.v. J.W.Mooi, o.v.v. ‘straatkinderen’.

Wie op de hoogte wil blijven van zijn activiteiten en de bestedingen van het geld, mag bij de betaling zijn/haar e-mailadres vermelden.

Van harte aanbevolen door de redacties van de sites gedichten.nl en nederlands.nl

schrijver: Redactie, 20-02-2011

info@nederlands.nl

Ps. Hans Mooi is intussen een gaarkeuken gestart voor ondervoede kinderen in Nigaraqua.
Alle (ping, ping) hulp is zeer welkom!

www.stichtingfuturo.nl

Banknr. nl87trio197633935


Dank U.

Schrijver: Redactie
Inzender: Joke de Groot, 6 mei 2015


Geplaatst in de categorie: geld

2.5 met 10 stemmen 271Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
7 mei 2015
Er staat met koeienletters bovenaan deze rubriek dat het om AUTOBIOGRAFIEEN gaat, bedoeld dus om iets over je EIGEN leven te schrijven. Het nodigt mensen blijkbaar tot nu toe vooral uit om over ellendige jeugdherinneringen te verhalen. Op zich prima, je kunt dat soort dingen niet genoeg van je afschrijven, maar ik hoop op wat meer variatie, met hier en daar ook een vrolijkere noot.

De oorspronkelijke tekst van het mooie project van Mooi stond een paar jaar geleden onder Hartenkreten. Ik denk dat het daar nog steeds thuishoort. Maar afgezien daarvan, mag van mij iedereen hier schrijven wat hij wilt. Er wordt voor wel gekkere dingen reclame gemaakt, zoals ik laatst ook zag bij de rubriek Beweringen. Blijkbaar kan het allemaal door de redactionele beugel. Ik kan er ook niet wakker van liggen. Daar heb ik genoeg andere dingen voor.
Naam:
J.de Groot
Datum:
7 mei 2015
Een biografie moet een overzicht zijn over iemands doen en/of laten of prestaties, niet over opgelopen trauma's vanuit het verleden. Dat nu momenteel de invoer blijkt te zijn.
Daar is het tabblad: Hartenkreten beter geschikt voor.
Is mijn mening.

Ps. Ik heb zelf het laatste stukje tekst over de gaarkeuken erbij geplaatst hier.
Een vervolg van de laatste jaren van zijn inzet daar.

Een mening hebben over van alles en nog wat, ja dat mag, maar is heel makkelijk ook als je altijd achter een pc scherm vastgeplakt zit.
Er zijn ook mensen die iets... DOEN!
Naam:
J. de Groot
Datum:
6 mei 2015
Ik heb dit geplaatst als - autobiografie -
De mens Hans Mooi.
Niet om de inzamelingsactie op zich.
(het is wel meegenomen als dat...)

Dit is een artikel van de redactie zelf, van een paar jaar geleden.
Hans heeft nu inmiddels een gaarkeuken opgericht en met succes.
Om kinderen één warme maaltijd per dag te kunnen geven. Zie ook nogmaals de link hier.

www.stichtingfuturo.nl

Persoonlijk vind ik dat dit de strekking moet zijn van de inhoud bij een inzending op het tabblad: autobiografieën.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
6 mei 2015
Absoluut fijn wat Hans Mooi voor die arme, Nicaraguaanse straatkinderen wil betekent, maar als autobiografie is dit nogal vergezocht en is het eerder een pleidooi voor financiële bijdragen aan Mooi's project. Prachtig dat hij een gaarkeuken voor arme kinderen is gestart.
Maar deze rubriek lijkt mij niet geschikt noch gewenst voor geldklopperij. Bovendien is het een overgenomen oproep van de redactie en voegt Joke er weinig aan toe.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)