Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Lees autobiografieën van mensen, voeg zelf een autobiografie toe

Laatst geselecteerde autobiografieen:

autobiografie
5.0 met 1 stemmen 8
Vanwege zijn nieuwe werk kwam Maarten Wolvenknaap vaak bij de kapper. Hij had altijd een strak geknipte haardos, soms met een golvende kuif, of anders achterover gekamd zoals bij een filmster. Hij had nu ook voldoende geld om iedere dag andere kleren te dragen. Hij zag Bjarne zelden, nu hij het zo druk had met zijn nieuwe baan.
De jeugdige Bjarne Gosse had verwarde gevoelens over zijn liefdesleven.
Hij hield van Emma, maar hij kon het niet langer ontkennen: hij was verliefd geworden op een man.…
autobiografie
3.7 met 3 stemmen 30
Joop van Teil had weer een ansichtkaart gestuurd. Bjarne kon zijn handschrift niet goed lezen. Er stonden wat onleesbare zinnen op de achterkant. Op de voorkant stond de afbeelding van een giraffe. Een mooie foto. Bjarne legde de kaart in zijn bureaulade. Joop stuurde wel vaker ansichtkaarten uit Amsterdam. Bjarne had inmiddels een aardige verzameling.
De eerste keer van het beminnen, samen met de beeldschone Emma, op haar wonderbaarlijke bed, was na de langste dag, precies twee jaar geleden,…
autobiografie
4.0 met 1 stemmen 20
Er vloog een zwaluw in de lucht. Die sierlijke zomerse vogel leek de jongeling Bjarne Gosse iets te vertellen over zijn dromen. Want had hij niet vreemde dromen gehad voor een jongeman van zijn leeftijd? Zijn dromen die hij had proberen te verwoorden in klungelige gedichten. Alleen maar voor het plezier om ze te schrijven. Terwijl hij ze nooit aan iemand zou laten lezen, te vaak verdwaald in zijn minderwaardigheidscomplex en de plotselinge grootsheid van het bestaan.
Er vloog een eenzame zwaluw…
autobiografie
4.7 met 3 stemmen 53
Drie uur lang had Bjarne, met Frits de kater op schoot, gedichten gelezen van bekende dichters uit het buitenland. Bjarne dacht weer aan Emma en haar veelzijdige belangstelling voor alles en nog wat. Emma hield van dieren en poëzie. Ze hadden het vaak samen over dieren en poëzie.
Het wonderbaarlijke van dieren was dat ze je iets konden vertellen zonder er woorden bij te gebruiken. Bij mensen ontstond er altijd ruis, omdat de betekenis van veel woorden niet voor iedereen hetzelfde was.
Het…
autobiografie
5.0 met 1 stemmen 37
De uitbundige Emma bezorgde de verlegen Bjarne telkens een nieuw dilemma. Wanneer hij haar nodig had voor de liefde, dan was ze er niet, altijd op reis voor haar ambities. En als ze er wel was, bleek ze dikwijls opdringerig en hongerig naar aandacht voor zaken waar Bjarne nauwelijks verstand van had.
Het voorjaar van het jaar 1984 begon met vreemde gevoelens.
Het onderhuidse verlangen naar de warmte van de elegante Kees nam meer en meer in betekenis toe. Misschien moest de jeugdige Bjarne hem…
autobiografie
4.2 met 4 stemmen 114
Peer kwam met grote passen naar de bar toegelopen en zag daar de twee mannen achterovergeleund tegen de muur zitten. Met een veldfles wodka aan zijn mond ging hij naast hen zitten. Hij had een mooi verhaal voor het laatste uur van het feest. Bjarne hoorde het aan, hij begreep de rode draad niet, Arthur brabbelde af en toe wat terug tegen Peer die telkens een slok uit de veldfles nam.
Bjarne wilde ontsnappen maar hij zat tussen de twee mannen ingeklemd. Hij hoorde de luide stem van Peer, begreep…
autobiografie
4.7 met 3 stemmen 112
Uit pure verlegenheid staarde Bjarne weer naar de vijver op het meesterlijke schilderij, dat aan de muur hing. Het leek alsof de sierlijke zilverwitte zwanen bewogen. Bjarne voelde dat Emma Petronella naar hem keek. De verlegen jongeman kon niet anders dan terugkijken. Ze keek naar Bjarne alsof ze hem probeerde te doorgronden. Hij was niet doorzichtig. Bjarne had geheimen waar je als jongeman trots op kon zijn. Zij wist niets over zijn libido. Zij mocht nog niets vermoeden. Zijn geheim was een…
autobiografie
4.3 met 3 stemmen 80
De bedwelmde Bjarne Gosse had een speelfilm vol met dieren-herinneringen in zijn gedachten. De geiten die ze vroeger thuis hadden toen ze met het gezin buiten de stad woonden. De honden die zijn moeder had uitgekozen om haar gezelschap te houden, wanneer ze alleen was omdat de kinderen naar school en haar man, zijn vader, op de bromfiets naar zijn werk was gegaan.
De kraaien op het dak van de schuur en de witte duiven op het dak van de door zijn vader gemaakte garage. De poes die altijd door…
autobiografie
4.8 met 5 stemmen 105
Bjarne Gosse had tijdens het heerlijke diner niet veel gezegd omdat hij de Franse taal niet eigen was. Dat stoorde niemand. De aantrekkelijke vrouwen waren duidelijk in hun schik met zijn bescheiden aanwezigheid. Ze waren uitbundig en toonden in alle toonaarden hun eigenwijze schoonheid.
Opnieuw dwaalden de gedachten van Bjarne naar de geestenbezweerder, de buurman van de moeder van zijn goede vriend Berend. Hij had iets verteld over magische schilderijen. Het bleef door zijn hoofd spoken. Het…
autobiografie
5.0 met 2 stemmen 97
Wat zou de stoere tuinderszoon Arthur van zijn blouse hebben gevonden? En hoe zou het met de charmante Kees zijn nu hij van school af was gegaan? Bjarne was een beetje over zijn eigen leven aan het peinzen in deze vreemde omgeving.
Hij dacht weer terug aan de geestenbezweerder waar zijn beste vriend Berend het steeds over had. Het was een buurman van zijn moeder, waarschijnlijk een gek want hij haalde allerlei vreemde dingen uit. Hij sprak over magische schilderijen en pratende brievenbussen.…
Meer laden...