Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Lees autobiografieën van mensen, voeg zelf een autobiografie toe

Laatst geselecteerde autobiografieen:

autobiografie
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 28
Er gingen een paar saaie dagen voorbij op de Middelbare Tuinbouwschool. Zelfs de grappen van de stoere tuinderszoon Arthur, die steeds zijn nieuwe leren jasje droeg, konden de jeugdige Bjarne niet vermaken. Totdat de vrijdag aanbrak en ze voor maatschappijleer naar een galerie in de stad gingen om hedendaagse kunst te bekijken. De leerlingen gingen op de fiets vanaf Overvecht de stad in en kwamen bij de galerie. Arthur had weer het hoogste woord. Alsof hij telkens het middelpunt van de…
autobiografie
4,3 met 7 stemmen 102
“Ik weet zeker dat je het kan!” Ik hoor het mijn trainer zeggen. Voor me op de grond ligt een stang met grote zwarte schijven. Ik tel: stang 20 kg, twee keer twee grote zwarte schijven van elk 10 kg, 40 kilo, plus aan elke kant nog een van 5… 70 kilo!

Ruim een jaar eerder was ik met een levensbedreigende infectie in het ziekenhuis beland. Na de ziekenhuisopname was mijn conditie zo goed als verdwenen. Mezelf van de bank hijsen en een kopje koffie halen in de keuken voelde als een…
autobiografie
5,0 met 3 stemmen 20
Het leek zo mooi, de liefde, hun liefde, haar liefde, zijn liefde, alle liefde. Maar er bleken ook scherpe kantjes aan deze omgang te zitten. Niet in de laatste plaats door de wispelturigheid van Emma.
Het kon niet anders of er zou ook een donkere bladzijde komen in het verhaal over het bestaan van Emma en Bjarne.
Ze kon zich er niet in vinden dat Bjarne met mensen zoals Gerard Vroeg en Maarten Wolvenknaap omging. Vooral voor die laatste bleef ze hem steeds waarschuwen. Wat eerst belangstelling…
autobiografie
5,0 met 3 stemmen 30
De twee sensuele geliefden hadden elkaar getemd. Als twee liefdesdieren. Emma, hospita en taaie tijgerin en Bjarne Gosse, droomjongen en dromerige dromedaris. De verzotheid was groots, wederzijds en sensueel geweest. Een enorme gebeurtenis, zo vanzelfsprekend als eb en vloed!
Een nacht om nooit te vergeten. Bjarne was intiem met de vrouw die hij al zo lang mocht adoreren. Het liefdesspel was als in een droom, zo vitaal en levendig, geweest.
Ze moest helaas weg de volgende ochtend.
De…
autobiografie
5,0 met 3 stemmen 14
Het spel der begeerte was het mooiste spel om te spelen. Emma en Bjarne lieten zich volledig gaan in het mysterie van de liefde. De mystieke echo van het hart. Het was volle maan. De sensuele Emma bewoog als een zeemeermin die de begeerte met de paplepel had toegediend aan haar libido.
Er kwam een beetje humor aan te pas. Ze waren ook niet onhandig in het uitkleden geweest. Hij had zijn donkergroene onderbroek uitgedaan met zijn linker hand, die nog vrij was, met zijn ogen gericht op haar…
autobiografie
4,5 met 2 stemmen 53
De beeldende kunstenaar en zijn jeugdige model spraken af om over een week de tweede sessie te houden. De kunstenaar was bezig met een belangrijke tentoonstelling van litho’s die handelden over de gekte van de mens. Hij liet Bjarne wat voorbeelden zien. Hij vond de kleuren wel mooi, goud, donkerblauw en donkerpaars, maar de werken zelf zeiden Bjarne niet zo veel.
Hij dronk zijn laatste beetje cola met jenever op en nam afscheid van de beroemde kunstenaar.
De dagen erna dacht de jeugdige…
autobiografie
5,0 met 1 stemmen 24
De donkerblonde Bjarne veranderde weer in de komiek die hij tijdens zijn jeugdige jaren zo had weten te bewonderen. De tragische klungel die steeds weer zijn been stootte aan dezelfde steen. De man die wel een eitje kon bakken, maar zich geen raad wist met wispelturigheid van het vrouwelijke schoon. Emma moest hem de weg gaan wijzen. Dan zouden ze echt van elkaar kunnen leren.

In het artistieke landschap waar lieve Emma zijn dromen dirigeerde speelde Jimi Hendrix gitaar. Zijn bezielde versie…
autobiografie
4,7 met 3 stemmen 28
“Dat soort idioten geven niets om de natuur, ze schieten niets vermoedende roofdieren dood omdat ze bij hun vrouw geen stijve meer kunnen krijgen”sprak Bjarne overmoedig, omdat hij wist dat achter zijn aanname geen wetenschappelijke kennis schuilging.
Het was een hele onderneming geweest om zijn aantrekkelijke hospita te kalmeren met zijn jeugdige charme, maar het was hem uiteindelijk toch gelukt, door steeds maar weer in de sfeer van liefde te blijven geloven en haar te troosten met een…
autobiografie
5,0 met 1 stemmen 50
Het leek alsof Bjarne een speciaal uitverkoren figurant in zijn eigen intieme schets was geworden. Wat hij in een sobere bui had getekend kreeg plotseling vrolijke kleuren. De donkerblonde Bjarne Gosse voelde dat er iets bijzonders ging gebeuren.

Voorzichtig liep hij naar de houten deur van de woonkamer in het herenhuis van zijn geliefde hospita. Bjarne klopte op de deur uit beleefdheid.
“Kom maar binnen Bjarne, je hoeft niet te kloppen.” Hij hoorde weer haar fraaie vrouwenstem. Hij deed…
autobiografie
4,0 met 1 stemmen 35
Enkele dagen later in diezelfde week in de stad Utrecht, toen Bjarne in de sfeer van liefde leefde. Stemming veroorzaakt door de adoratie voor zijn aantrekkelijke hospita.
Emma was terug uit Madrid. Bjarne had een bos donkerpaarse gladiolen op de bloemenmarkt van Utrecht gekocht en de vaas met bloemen op een opvallende plek in de kamer gezet. Emma zag het niet toen ze na haar afwezigheid de kamer binnen stapte. Ze was veranderd, haar blik was anders.
De jeugdige Bjarne vertelde haar dat de…
Meer laden...