Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Vakantie en prikkeldraad

Ineens bij het kijken naar de Tour denk ik terug aan de campingvakantie van ruim 25 jaar geleden. Wanneer we voor drie weken naar de sta caravan gingen namen we zoveel mogelijk dingen mee voor de kinderen, logisch want wat je al hebt hoef je niet meer te huren of aan te schaffen, nietwaar?

Onze dochter croste over de camping op haar eigen fiets en je had er geen kind aan. Hoe kom ik nou van de Tour op mijn dochter, hoor ik jullie denken, wel, Johnny Hoogerland was in de onfortuinlijke positie een landing te maken die er luguber uitzag vandaar!

Want op een goed moment horen wij van veraf een partij gegil die de maandelijkse sirene zou overstemmen! Oei das er eentje van ons...we blijven wachten omdat het altijd nog " iets " anders kan zijn. Maar dan komt het kind, snikkend en wel, bebloed en wel aangestrompeld.

Ik vraag: wat is er in vredesnaam gebeurd? Een schuldbewust trekje komt over het kindergezichtje, terwijl ik de schade opneem, wonden reinig verbind etcetera. Ja mamma, ik reed met mijn ogen dicht de hobbel over, met LOSSE handen! 'k heb het wel gehaald hoor! Jazeker wel, ze had het gehaald maar lag de rest van de vakantie met ingepakte benen en een partij boeken op de bank.

Naast het pad, bij de hobbel lag een asperge veld en tja dat was omheind met: precies prikkeldraad, alwaar het kind in belandde.

Nota bene; ze heeft nooit meer met losse handen gereden

Schrijver: An Terlouw, 19 juli 2015


Geplaatst in de categorie: vakantie

3.0 met 1 stemmen 1.459Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)