Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Ham

In de achternaam van Peter had ik mij nooit eerder verdiept, ik noemde hem Peter, meer niet.
Ik wist wel dat hij ook Ham heette, dat was zijn achternaam, maar ik noemde hem nooit Peter Ham.
Hij bleek ook een zus te hebben, met borderline, die woonde in een kraakpand in Amsterdam, haar naam was Emmanuelle, Emmanuelle Ham. Een sensuele naam die bij mij een sensatie teweeg bracht, maar dat kwam waarschijnlijk door de film met de beeldschone Silvia Kristel, want ik had de zus van Peter Ham nog nooit gezien. Peter had het nooit over haar, totdat hij op een dag een brief van haar uit Amsterdam kreeg. Een brief met drie toegangskaarten van tien gulden per stuk, voor toegang tot een housefeest. Een benefietfeest waarvan de opbrengst naar de arme mensen in Irak zou gaan. Peter vroeg ik er iets voor voelde om samen met hem en Neil naar dat feest te gaan.

Hij had een fles cognac gekocht, we konden ons al een klein beetje indrinken. Het boterde de laatste tijd niet zo tussen hem en Neil, dus Peter kon wel een verzetje gebruiken. Hij wilde indruk op zijn zus maken, en schonk een gedeelte van de cognac over in een zilverkleurige veldkruik, die geschikt was voor wilde feesten. Neil stond er op dat ik een trekje van zijn joint nam, hij had met zijn hart van goud een gram gekocht van de allerdonkerste Nepal, die een ruimtevaart high veroorzaakte waardoor we juist op tijd voor de trein waren. Peter nam af en toe een slok uit de drankkruik die hij tegen zijn hart droeg.
Ik was nieuwsgierig naar zijn zus Emmanuelle Ham, ze had een sexy voornaam en daar deed haar achternaam niets aan af. Het was alsof Peter niets aan het toeval wilde overlaten. Tegen de tijd dat we bij het grote kraakpand waar het housefeest werd gehouden kwamen, waren we al behoorlijk in de stemming. De zus van Peter bleek ook al behoorlijk ver heen, ze had een wandschildering op het plafond gemaakt door zakjes verf naar boven te gooien, en in die ruimte was een geïmproviseerde bar gemaakt. Ze schonk voor ons alle drie een dubbele whiskey met ijs in en liep voortdurend met een enorme joint in haar mond rond, druk pratend, iedereen kennend, heen en weer. Het werkte op mijn zenuwen, ik nam een laatste hijs van de Nepal en vertrok naar de danszaal om er op een tafel te gaan dansen. De muziek sleepte me ritmisch mee naar verre verten, en ik zag dat de horizon blauw werd.
Het meisje Ham had telkens een kledingstuk minder aan, terwijl ik verdween in haar naaktheid.

Schrijver: Bjarne Gosse, 7 december 2015


Geplaatst in de categorie: feest

4.2 met 5 stemmen 1.921Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)