Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Kookboeken, kooklessen, kook...

Zo zoetjesaan KOOK ik van het enorme aanbod qua kookboeken en kookprogramma's; je wordt er niet blij van, tenminste IK niet. Je kunt niet zappen, of er komt een KOK voorbij, je kunt geen blad inzien, of er komt ETEN voorbij, je kunt geen enkele zender op tv opzetten, of er komt wel iemand voorbij die de meest vreemde gerechten fabriceert.

Handig misschien voor als iemand niet koken kan, handig voor de eventuele verkoop maar totaal overbodig als je weet dat we in ons land veel, veel ouderen hebben. Ik heb NIKS met kookprogramma's, nog minder met kookboeken.

En denk nou niet dat ik niet KOOK, want dat doe ik wel, maar weet je, grootouders kookten op petroleumstelletjes, wat later ging men over op gasflessen en nu is er gas, inductie, keramisch en wie weet wat nog meer om te koken. Maar: al die geweldige gerechten moeten wel worden klaargemaakt en in deze tijd, waarin amper tijd is voor een normaal gesprek, zou dan wel tijd zijn om alles, maar dan ook alles eerst aan te schaffen, af te wegen, klaar te leggen etc. etc.

In deze tijd, waarin je een pak koopt met bijna alles erin om een cake te bakken, of een appeltaart, oké, de appels daargelaten, in deze tijd, zie je een fors aantal KOKS dingen bereiden waar ik helemaal hyper van word.

Er werd in mijn schooltijd kookles gegeven, met prima ideetjes, met goeie voorstellen en met de hulp van alleen mezelf en een beetje van schoonmoeder, weet ik heel goed te improviseren, komt er altijd (oké bijna dan) iets fatsoenlijks op tafel, maar ik zeg je één ding, er komt geen kookboek aan te pas.

Gewone, voedzame (oké ook al niet altijd) maaltijden en niemand die klaagt, niemand die moppert en al helemaal niemand die zegt: zou je niet eens...
Beter van niet, want als ik met een boek zou moeten koken, dan ga ik STAKEN.

Schrijver: An Terlouw, 13 januari 2016


Geplaatst in de categorie: voedsel

3.6 met 5 stemmen 102Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)