Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Mam: mag ik....

Een appje op mijn mobiel (tja je gaat met je tijd mee, of niet?) mam: mag de kleine bij jou het weekend? Zonder na te denken zeg ik: natuurlijk. Het kind is opa-gek, heerlijk en ik ben totaal niet jaloers dat ie met Opa een heel ander contact heeft dan met Oma.

Mam: moet je dat nog met Pap overleggen? Nee lieverd, dat vertel ik gewoon. Einde app. Zeggende tegen eega: dat zijn kleinzoon komt logeren, zegt die meteen: wanneer? en als ik dan zeg wanneer, dan zegt hij (wat ik al wist natuurlijk) da's goed hoor en ik zie een grote grijns verschijnen.

App van kind: mam, ik ben met mijn hele huis bezig, een opsomming in de app volgt. Ik antwoord: je lijkt wel niet lekker, antwoord terug: je moet toch wat met je vrije zondag.
En ineens word ik terug geworpen in de tijd, want toen IK nog werkte, toen IK de kids nog thuis had, was bij uitstek de zondag uitstekend geschikt om juist dat soort acties uit te halen.

Mam: kind appt, komen jullie hier eten? Even overleg met eega, die dat best vindt (niet altijd hoor), even snel een maaltijd voor de buurman uit de vriezer halen, want ongedwongen kan zoiets niet als je elke dag voor een ander kookt.

Ik app terug ff voor de buurman een maaltijd uit de vriezer halen. Eventjes wegbrengen met de wijze van bereiden (opwarmen in de magnetron dus) en ik app: geregeld!

Mam: ik heb gisteren zoveel geld aan mezelf uitgegeven, gewoon aso, maar ja, als je voor de klas staat, mag je er best een beetje netjes bijstaan, nietwaar? En ik zeg, goed zo, was maar wat graag met je meegegaan, niet speciaal om iets te kopen, maar gewoon om xxxx

App terug, snap ik mam, doen we binnenkort beloofd! Op de achtergrond draait het plaatje van Jim Reeves met: across the bridge....

Tot zo meteen.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=L-FYGjhwo40

Schrijver: An Terlouw, 6 maart 2016


Geplaatst in de categorie: kinderen

3.5 met 4 stemmen 78Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
7 maart 2016
leuk zo'n inkijkje in het dagelijks leven van een betrokken ouderpaar. De liefde wordt nog steeds tussen de regels door beoefend en dat is hartverwarmend..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)