Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Home sweet home

He, hallo daar, ga jíj nog met vakantie? Wat? Nee? Ga jij niet weg dit jaar, jemig dat is nou ook wat, je hebt toch vakantie nodig minstens één keer per jaar! Wij gaan minimaal tweemaal maar liefst vaker hoor want ik heb het zo, zo ontzettend nodig om de boel de boel te laten om nergens aan te hoeven denken, me niet druk te maken om werk, kinderen, boodschappen etc. Jeetje dat is rot voor je zeg, dat je niet met vakantie gaat, waarom niet?

Wil je dat echt weten en wil je dan de korte, de gewone of de lange versie? Met bevreemde blik word ik bekeken....ehhhhhh, waarom niet dan? Dat antwoord zegt al voldoende dus beperk ik me tot: we zijn niet meer in staat om met vakantie te gaan...zijn al vijf jaar niet weggeweest!

Wat? Zijn jullie al vijf jaar niet met vakantie geweest? Nu gaat mijn bevreemde blik haar kant op, ik sprak toch duidelijk genoeg dacht ik zo...nee, inderdaad, trouwens dit is het zesde jaar dat we dus níet op vakantie gaan.

Antwoord: oh zo geweldig om de boel de boel te kunnen laten, nergens aan denken, niks doen....waarop ik vraag: ga je naar een hotel met drie maaltijden? Nee hoor zegt ze: we gaan met de caravan...

Ik krijg een kriebel in mijn keel, die moet eruit en ik begin met lachen, de tranen lopen over mijn wangen, ik ben niet meer te stoppen, slappe lach...ik kom niet meer bij..krijg buikpijn van het lachen, kramp in m'n kaken maar echt ik genoot met alle teugen die voorhanden waren..

Als ik een beetje gekalmeerd ben, zeg ik: wat bedoel je nou eigenlijk met vakantie? Want volgens mij verleg je alleen je huishouden maar. Je moet toch eten, koken, boodschappen doen en de afwas enz. enz.?

Ja maar dat is niks vergeleken met thuis, nou sorry hoor maar als jij dit vakantie noemt dan hebben we daar dus duidelijk verschillende meningen over. Natuurlijk is het heerlijk om met vakantie te gaan, een andere omgeving, kunnen doen en laten wat je wilt maar weet je: dat kan ik thuis ook. En daar kost het me niks, waar nog bij komt dat er geen fijner gevoel is dan thuiskomen met alle gemakken van dien.

Het zal er best nog eens van komen (misschien dan) maar dan moet ook de overheid een beetje meewerken want nu zou het gewoon niet kunnen, maar om nou te zeggen dat ik daarom iets vreselijk mis, nee. Gelukkig maar want er gaat niks boven je eigen huis.....

Schrijver: An Terlouw, 6 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: vakantie

4.0 met 3 stemmen 131Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)