Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Slakachtige manoeuvres

Ik heb nog jarenlang genoten van mijn video-apparaat, maar inmiddels heeft hij het begeven, net als het reserve-exemplaar, waarna ik eindelijk ook de jaren huppelepup van de vorige eeuw achter mij laat. In een stevige tas van de AH ging ik vele malen op en neer naar de kringloopwinkel om daar mijn video's voor de deuren te plaatsen. Zo'n tas op zich woog al enkele kilo's, terwijl mijn achterband al een lange, rode vervangingsstreep vertoont. Tenslotte had ik een hoge muur van video's gebouwd en was ik er trots op om van die ballast verlost te zijn, al heb ik van menige film intens genoten. Wat resteert is een heleboel Dvd's, die ik ook nog lang niet allemaal heb bekeken en het is maar de vraag of ik dat ooit zal gaan doen. Ik lach nu al dubbel van het feit, wanneer de medewerkers van de kringloopwinkel morgenochtend hun deuren openen!...
'Mijn god, zeg, welke zot heeft dit hier allemaal gedumpt!'...

Nu bestaat internet al enkele tientallen jaren, maar was ik een laatbloeier op dat medium. Dat mankement heb ik echter als een Zoef de Haas weten in te halen, zij het met vallen en opstaan en talloze omwegen. Inmiddels heb ik zelfs 'De fictieve brieven van Arthur Rimbaud', mijn meesterwerk, op Youtube gezet, dat wil zeggen, ik heb het van a tot z voorgelezen. Ook al ben ik dan een slome slak, het is me tenslotte toch gelukt. Hoe slakken zich als antilopen kunnen manifesteren, zeg maar. Om het de niet-lezers, en die groeien per seconde, gemakkelijk te maken.

Met mijn alcoholafkick ben ik ook behoorlijk slakachtig, maar omdat ik zo'n 35 jaar verslaafd ben geweest, lijkt mij geleidelijke mindering het allerbeste. Ik zit nu aan de Paulaner Hefe-Weissbier, wat 5,5% alcohol heeft. De rest is 5% alcohol. Ik ben dus al enorm gezakt qua alcohol-promillage, maar nu moet ik de hoeveelheden gaan aanpakken. Het moeilijke is, dat ik van die afkick steeds wakkerder wordt en steeds meer energie krijg, die van geen stoppen weet, wat op ADHD lijkt (kan er ook nog wel bij!), zodat ik opper om maar weer bij mijn huisdokteres langs te gaan, maar om nou ook nog aan de Ritalin te gaan, lijkt me sterk overdreven. Heb ik dan al die jaren ADHD onderdrukt met mijn alcoholgebruik? Ik denk het van niet, want ik lig ook nog geregeld voor Pampus op de bank, als een zak ingezakte klei-aardappelen. Dat het fysieke verandering teweeg brengt, is logisch, maar dat is dan maar zo. Ik ben per slot van rekening niet met een zuigfles wodka geboren!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: individu

4.3 met 6 stemmen 110Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
25 augustus 2016
Als je jezelf jarenlang verdooft met alcohol, dan is het niet zo verwonderlijk dat je nu opeens klaarwakker bent. In plaats van daar weer pillen voor te nemen, kun je op de energieke momenten misschien beter lekker gaan zwemmen, fietsen, strandwandelingen maken, en je innerlijke rust vinden in yoga of tai chi.
Dat je de 'fictieve brieven' op Youtube hebt gezet, vind ik helemaal top! Daar ga ik met mijn eigen slakkengangetje lekker uitgebreid van genieten! Geweldige hoofddeksels ook, en dat T-shirt... hoe kom je erop!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)