Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

De derde persoon

Mijn juffrouw Engels van de Middelbare Tuinbouwschool te Utrecht had mij gebeld om een afspraak te maken om bij haar Italiaans te komen eten in haar woning in een buitenwijk van de stad.
“Zou het je aanstaande zaterdag uitkomen Bjarne, er komt ook een derde persoon voor de gezelligheid.”
Ik schrok toen zij dit zei, de vervelende nasleep van mijn eerste triootje nog in mijn achterhoofd. “Een kunstenaar, die ik ontmoet heb in een galerie in de stad, toen ik een schilderij van hem ging kopen.” Gelukkig het was geen vrouw, dat scheelde weer, want ik had er moeite mee om mijn aandacht over twee vrouwen te verdelen.

Ik aarzelde, ik kon nog nee zeggen, maar ik was nieuwsgierig geworden en ik antwoordde:
“ja, zaterdag is goed, ik heb het adres in mijn Engelse schrift staan, zal ik er om zeven uur zijn en moet ik nog wat meenemen?”
“Jezelf Bjarne, jezelf is genoeg, voor de rest hoef je niets mee te nemen, ik zorg overal voor.”
Dat scheelde weer, want ik had geen geld meer voor een fles wijn en ik moest de aftershave van mijn bebaarde vriend lenen. Ik vroeg me af wie die derde persoon kon zijn? Een kunstenaar net als Peter? En ze had een schilderij van hem gekocht? Dan had ik wel meteen een mooi verhaal om aan Peter te vertellen. Over drie dagen zou het zo ver zijn.

Die zaterdag was het zover. Ik belde aan bij de woning van mijn Engelse juf. Ze deed open met een glimlach en droeg een donkergroen broekpak. Achter haar verscheen er een gezicht in de gang.
Ik herkende onmiddellijk het open goedlachse gezicht van Peter, de succesvolle kunstenaar.

Schrijver: Bjarne Gosse, 25 september 2016


Geplaatst in de categorie: overig

4.2 met 4 stemmen 104Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)