Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Ella Fiona

Goliath: ” Nee ik heb het nog nooit gedaan daarom.
Maar heb meer plezier van andersom. Dat jij je gang mag gaan.”
Bjarne: “Nou dat vind ik heel lief
zullen we een andere keer verder chatten? Ik ga zo slapen.”
Weer zo'n aantrekkelijke jongeman om over te dromen
Bjarne: “Ik vind het leuk om aan je te denken Goliath. Zou je best graag beter leren kennen. Wat vind jij?”

Goliath: “Ja lijkt me leuk.”


Het gure weer van de naderende winter ging voor een groot deel aan mijn belevingswereld voorbij. Ik zat vaak tot laat in de nacht achter de computer. In mijn fijne woning was het behaaglijk warm door de centrale verwarming die op twintig graden stond. Ik had mijn boodschappen bij de Vomar supermarkt besteld en warmde iedere avond een diepvriesmaaltijd op. Aan alcohol drinken deed ik voorlopig niet meer, omdat het niet combineerde met mijn medicijnen en ik er last van kreeg door mijn gevoelige darmen.

Het contact met mijn Facebook vrienden begon steeds meer te verwateren, ik was in mijn jeugdig enthousiasme steeds meer Bjarne Gosse geworden, Bjarne had geen Facebook account.
De enige persoon die mij regelmatig belde was mijn ex vriendin, die nog veel contact met mij had, en aan wie ik alles kon vertellen over wat me bezighield in mijn leven.
Ik noemde haar Ella Fiona in mijn verhalen omdat ik haar niet in verlegenheid wilde brengen door haar echte, schonere, naam te noemen.

De blonde Ella Fiona was net als ik op latere leeftijd biseksueel geworden, gedeeltelijk lesbisch noemden we het gekscherend. Ze had een lieve Engelstalige vriendin voor intimiteit in het weekend.
Ik liet Ella Fiona niet meer toe in mijn woning omdat ze zich teveel met mijn huishouden bemoeide, en omdat ik haar bevallige kont nog altijd zeer aantrekkelijk vond om aan te raken. We hadden dikwijls ruzie om kleine onnozelheden, maar we legden het altijd weer bij omdat we een intensieve vriendschap hadden, ondanks dat we elkaar niet meer beminden zoals geliefden dat deden.

Ella Fiona moedigde mij aan om een geschikte liefdesvriend te zoeken. Ze hoopte op een zorgzame man die goed kon koken, een man die rekening kon houden met mijn wisselende stemmingen, maar ze moest er smakelijk om lachen dat ik eigenlijk alleen maar de verkeerde mannen tegenkwam.

Ik kon altijd bij haar terecht als ik verdrietig was door de teleurstellingen, dan probeerde ze me weer op te monteren door sarcastische grappen te maken, waar ik uiteindelijk na mijn boosheid toch weer om moest lachen.
Ella Fiona was met mij naar het Onze Lieve Vrouwenziekenhuis in Amsterdam Oost geweest, omdat mijn vader daar lag met zijn dodelijke ziekte.
Toen ik na de dood van mijn vader depressief werd, en ze zag hoe ik me verwaarloosde, begon ze op me in te praten om hulp te zoeken. Ik kreeg het gevoel dat ze steeds dominanter werd, omdat ze mijn boodschappen deed en zich met mijn huishouden bemoeide. Mijn enige antwoord was de gebarentaal van een onderdanige clown die niet wist hoe hij uit zijn ellende moest ontsnappen.
Ik was alle tederheid voor mezelf verloren, pijnigde mijn ego met het kijken naar grove porno, en deed de hele dag niets anders dan naar lucht happen, als een vis die dreigde te verdrinken in zijn eigen tranen.

Ik kon horen dat het buiten op straat behoorlijk begon te waaien. Ik trok de gordijnen dicht en keerde terug naar de computer. Mijn eigen verhalen waren verdwenen, er stonden alleen nog maar verhalen van andere mensen.

Schrijver: Bjarne Gosse, 12 december 2016


Geplaatst in de categorie: ex-liefde

4.3 met 3 stemmen 849Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)