Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Blote voeten wijn

Het was ongetwijfeld de meest obstinate oudejaarsavond van mijn leven. Er was bij de Vomar een fles blote voeten wijn in de aanbieding geweest, en die had ik mij meester gemaakt toen de laatste uren van het jaar begonnen te vorderen. Mijn ex-vriendin Ella Fiona was, in haar woning niet ver uit de buurt, een appeltaart aan het bakken en stuurde mij gedurende de late middaguren regelmatig een foto van het resultaat, hetgeen leidde tot een onrust in mijn hoofd die slecht combineerde met hetgeen de blote voeten wijn in mijn hoofd creëerde.
Ik besloot er een uitgelaten karaokeavond van te maken waarbij vooral Melanie, Donovan en David Bowie het moesten ontgelden, omdat ik hun liederen meezong met een krakerige door alcohol bedwelmde zangstem, die af en toe brak door de geveinsde emoties.
Het besef dat ik niet de enige mens op aarde was die werd gepijnigd door het wrede spel van de liefde drong liedje na liedje steeds dieper tot mij door. Eigenlijk was er heel veel eenzaamheid en emotionele armoede op de wereld, en een datingsite liet mij daarvan de pijnlijke resultaten zien.

Toen de bodem van de fles in zicht kwam, belde mijn vroegere buurman uit Utrecht op. Ik hoorde mijn favoriete kater op de achtergrond. Berend was nog steeds ziek en stond op instorten, maar hij deed zijn best om mijn trieste verhaal aan te horen, al had hij het al dikwijls eerder gehoord.
Mijn stem klonk hees door mijn zangcaperiolen. Ik was ergens in een donkere zaal met een publiek dat nergens adem vond en nergens ruimte om te denken.

Tegen het einde van de avond, de laatste avond van het jaar, kwam de berusting en de bezinning.
Ik deed het allemaal lang niet zo gek niet ondanks mijn gekte en mijn trieste handicap. Ik had genoeg energie in mezelf om me verder te ontwikkelen en ik kon ook best zonder de mystieke verslaving die een groot deel van mijn leven had gedomineerd.
Ik was blij met de weinige contacten waar ik over kon dromen, en contacten waar ik niet over kon dromen interesseerden me niet zo veel meer, en probeerde ik zo snel mogelijk weer te vergeten, omdat droomloze contacten in feite nutteloos waren, omdat ze geen creaties konden maken die een rol konden spelen in de wereld die mij lief was.

Ik had een fles blote voeten wijn leeg gedronken, het hele gezapige oudejaarsavond gebeuren was gelukzalig langs mij heengegaan.

De eerste dag van het nieuwe jaar stond ik weer met beide voeten nuchter op de grond. Ik had met mijn bedwelmde geest van het voorafgaande jaar nieuwe doelstellingen voor ogen gekregen, en daar ging ik vol enthousiasme mee aan de slag.

Ella Fiona kwam een stuk appeltaart brengen, maar ze nam snel weer de benen toen ze in de gaten kreeg dat ik weer door mijn fantasiewereld werd bevlogen. Mijn zoektocht naar de ideale liefdeskameraad was voor haar een bron van leedvermaak geworden.

Schrijver: Bjarne Gosse, 1 januari 2017


Geplaatst in de categorie: drank

4.3 met 3 stemmen 412Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)