Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Dubbel spel

Nu mijn hart de liefde had gevonden in uitvoerige Engelstalige mailberichten met mijn veel belovende stoere man die in Amerika was bij zijn stervende vader, kon ik pas echt voelen hoe veel ik moest verschillen tussen de man die Emma Petronella van mij had proberen te maken en degene die ik echt was, Bjarne Gosse.
Emma Petronella met haar dubbel spel, van dansen met belangrijke personen, en mij als jonge liefdesslaaf in haar roze hemelbed. Altijd op zoek naar roem, suspense, en intriges, was ze met haar dubbele moraal over de liefde. En hoeveel mannen had ze gehad, terwijl ik dacht dat ik de enige was die haar beminde? En hoeveel vrouwen? Het was allemaal achteraf te lezen geweest in haar brieven, niet in de brieven die ze aan mij had geschreven, maar in de brieven die ze aan haar andere minnaar had geschreven, een jonge talentvolle componist die ze financieel had ondersteund.

Of ik die brieven wilde lezen, had hij na haar dood aan mij gevraagd, maar ik wist het al van Peter, die het aan mij had verteld toen we samen een keer dronken waren, en hij mij probeerde uit te dagen over hetgeen ik wist over de liefde.
Ik voelde me gebruikt en het was ook de reden dat het nooit meer echt goed kwam tussen mij en Emma Petronella en het kwam ook niet meer goed tussen mij en Peter, die steeds weer had laten merken dat hij mij leuk vond, genoeg voor meer dan vriendschap, maar te veel voor mij om tegen me aan te laten leunen.

Mijn nieuwe liefde vierde zijn achtentwintigste verjaardag in Amerika, bij zijn vader die op sterven lag, door de kanker die hem in een terminale fase had gebracht.
Ik had hem een korte verjaardagsgroet gestuurd, met een roos die ik ooit fotografeerde, niet ver van het graf van Emma Petronella, die mij op haar sterfbed had beloofd dat ze nog jaren in Utrecht zou blijven rondspoken.

Ik had geen tijd voor het dubbelspel van het verleden, ik had een bespreking over het behandelplan van Mentrum. Het was eigenlijk weer een herhaling van dezelfde vragen, de hulpvraag-formuleren, een aanvraag voor een lichamelijk onderzoek. Een formulier voor een bloedonderzoek.
Een vraag of Ella Fiona mee wilde komen voor de bespreking van het behandelplan met de psychiater. Kennelijk moest de intakefase over zo veel mogelijk gesprekken worden verspreid voordat ik werkelijk met een gespecialiseerde hulpverlener mocht praten.

De kosten werden vergoed, maar ik was wel mijn eigen risico van driehonderdvijfentachtig euro kwijt. Een flink bedrag voor iets waarvan nog moest blijken of ik er iets aan moest hebben.
Ik besloot me geduldig en kalm te gedragen, geen energie verspillen aan conflicten, gewoon braaf antwoorden en het spel meespelen. Het was geen onaardige vrouw, mijn casemanager, ze vond zichzelf voortdurend grappig, dat gaf mij de kans om heel serieus te lijken, terwijl ik met mijn hart en mijn gedachten bij mijn jonge geliefde was. Ik vond hem een heel stoere en aanhankelijke man, die vrij en grappig was in het uiten van zijn emoties. We vonden elkaar lief, ondanks dat we elkaar nog nooit hadden ontmoet. Ik werd steeds beter in het mezelf uiten in het Engels, er kwam zelfs een beetje poëzie om de hoek kijken wanneer ik hem liet weten hoe ik me tot hem aangetrokken voelde.

20 januari 2017 werd een dag om nooit te vergeten. De eerste dag in mijn leven dat ik aan de verjaardag van mijn lieveling dacht, terwijl hij in dat verre knotsgekke Amerika was, waar van alles was te beleven omdat er een nieuwe president was, die veel stof had doen opwaaien overal ter wereld waar nog stof was te vinden.

Ik had bij de Hema op het internet nieuwe kussenslopen besteld, hotelkwaliteit, ze waren in de reclame. Ik vond ze zo mooi bij zijn hoofd passen, dat had ik wat nieuws wanneer hij bij mij zou komen om te slapen

Schrijver: Bjarne Gosse, 21 januari 2017


Geplaatst in de categorie: liefde

4.2 met 4 stemmen 62Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)