Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Een huis zonder liefde

Het huis zonder liefde moest ik verlaten, niet omdat ik het zelf wilde, maar omdat er een renovatie op komst was en ik geen zin had om twee keer in een jaar te verhuizen.
Het was het eerste huis, een woning, waarin ik met niemand ooit had gevreeën, en dat had zijn sporen nagelaten op het behang en op het plafond, omdat ik vaak spaghetti at, met mijn beperkte kookkunst en voorliefde voor slierten.

Een huis zonder liefde betekende achteruitgang in plaats van stappen voorwaarts. Alles wat ik had gedaan was stoffig geworden. Mijn voorliefde voor bepaalde dichters, mijn afschuw jegens sommige types journalisten, het deed er allemaal niet zo veel meer toe in het huis zonder liefde dat ik bewoonde zonder belang.
Alle vragen had ik beantwoord, vampier of geen vampier, afgeschreven of bijgeschreven, het maakte geen geluiden meer, in de stilte die mijn eenzaamheid probeerde te wurgen.
Ik had ook geen houvast meer aan de tederheid, de tederheid was een kater die in een ander land zijn burgerplicht deed.
Ik was in een huis zonder liefde terecht gekomen, om vernederd, afgetuigd, diep beledigd te worden door die zelfde liefde die niet in dit huis kon komen.

Ik had al die rimpels gekregen om het afgrijzen tegemoet te zien, zo eenzaam te worden dat zelfs de dood als een begin leek, in het huis zonder liefde, waar de grimas van mijn gebrek schaterlachte tussen de vochtige muren.

Het huis zonder liefde hoefde niet te worden gesloopt, er was alleen van alles mis met de fundering, alle mensen moesten weg, dan konden ze de heleboel tegelijk aanpakken.

Alles viel onder mijn aardse voeten weg, eerst mijn hospita, daarna Peter, toen mijn vader, en nu mijn huis, omdat de fundering was aangetast.
In een huis zonder liefde wilde ik niet langer leven, maar ik troostte me met simpele liedjes die ik schreef voor de liefste zondebok van Amsterdam. Ik wist zijn adres nog niet maar ik had gezien dat hij iets stouts deed, en hij wist niet dat ik dat had gezien.

Schrijver: Bjarne Gosse, 10 februari 2017


Geplaatst in de categorie: verdriet

4.2 met 4 stemmen 2.681Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)