Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Die trol bracht mij geen lol

Terwijl de journalistiek en het schrijversgilde zich bogen over een nieuw fenomeen in de Nederlandse politiek, de inzet van trollen om de publieke opinie te beïnvloeden, moest ik het moederziel alleen zien te klaren met de trol die mij met geveinsde liefde had bedrogen met zijn nep account en bedrieglijk aantrekkelijke foto's.

Waarschijnlijk zag de trol er heel anders uit dan de knappe emotionele jongeman die ik in mijn liefdesdromen had aanbeden. Misschien was het een oude heks, met een kromme neus die tot aan haar kin reikte, kinderloos waarschijnlijk en met wrok jegens de maatschappij, of een man die klein beschaafd was, en niets wist van de betekenis van ware liefde, omdat hij eurotekens in zijn ogen had, en verlegen mannen probeerde te chanteren.
Ik had bijzondere natte dromen over mijn trol gehad, toen ik nog niet wist dat hij een trol was, en hij nog onderbroekenlol bracht waar ik op kon vertrouwen.
Maar het was allemaal het spel van de trol geweest, de geveinsde emoties, de gevoeligheid over het intieme gedeelte van het leven, de financiële hulpvraag omdat hij geen geld had voor zijn onderhoud. Voor arme mensen in andere landen was iedereen in Europa rijk en was een paar honderd euro veel meer dan een maandsalaris.
Het was een handige manier om geld te verzamelen, verschillende nep accounts op datingsites, wat prooi uitzetten, mannen volgens een vooraf geschreven script emotioneel onder druk zetten.
Wachten tot ze kwetsbaar en aanhankelijk werden en dan een list verzinnen om geld te vragen.
Zijn arme vader lag waarschijnlijk niet op sterven in Amerika, hij was waarschijnlijk nog nooit in Amsterdam geweest. Hij was niet eens een enkele persoon, maar een groepje criminelen die samenwerkten om zoveel mogelijk mannen te vangen.

Ik voelde me naar wanneer ik aan mijn ooit zo aantrekkelijke trol terugdacht. Het had mijn hele leven op zijn kop gezet. Ik was anders over de liefde gaan denken.
Maar mijn trol was niet de jongeman van de foto's en de jongeman van de foto's kon nooit een trol zijn geweest. Hij was slachtoffer van dezelfde roversbende, die zijn foto's hadden geroofd om een nep account te creëren. Die hele wereld van het internet was een huizenhoge zeepbel gebleken. Die trol had mijn geen lol gebracht. En de politiek had geen extra trollen meer nodig, daar liepen al voldoende trollen rond, een parodie was overbodig.

Ik keerde weer terug naar waar ik begonnen was, alleen in mijn onderbroek voor de spiegel, kijkend naar de schim die ik was geworden, omdat mijn trol geen werkelijke schoonheid had en ik niet voor mijn lol zo mijn best deed om in top conditie te blijven.

Ik mocht mijn leven niet langer laten uithollen door het achterlijke gedrag van een stel chanterende trollen, ik hield mijn argwaan weer paraat om te ontsnappen aan de spagaat. Ik keerde terug naar droeve verzen, die ik uit mijn herinneringen moest persen.
Een persiflage op een trol hield het in mijn droomwereld niet vol.

Schrijver: Bjarne Gosse, 12 februari 2017


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.5 met 2 stemmen 125Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)