Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Bescheiden Russische mail-vriend

Het knetterde in mijn hoofd in de meidagen na het songfestival. Ik had mijn gal op het bordje van het blonde kipje van woonbegeleiding gespuwd, maar zij bleef koel en gewillig en deed waarvoor ze gekomen was, me helpen naar een maatje te zoeken voor de dierentuin die ik al geruime tijd niet meer had bezocht. De dag erna brak er opnieuw een onweer los in mijn hersenpan, met een diep gedeprimeerde stem belde ik de afspraak met mijn casemanager en de hoofdpsychiater af en besloot ik het Mentrumtraject helemaal stil te leggen, omdat ik er te onrustig van werd. Mijn stemming sloeg om naar inkzwart en ik voelde dat ik op het randje van een psychose aan het balanceren was.
Ik wist dat ik maar één ding kon doen om te zorgen dat ik niet helemaal wegzakte in de psychische ellende, en dat was schrijven, schrijven over mijn leven en mijn zoektocht naar dat waar ieder mens recht op heeft: Liefde.

De bescheiden man over wie ik in een eerder verhaal vertelde bleek een Rus te zijn. Hij was blij met ons contact en ik stuurde hem een antwoord op zijn mail-brief.


"Hallo mail-vriend

Bedankt dat je me hebt geschreven. Ik weet over de slechte situatie voor gaymensen in Rusland en gedeeltes van Afrika. Ik heb er een aantal verhalen over geschreven, maar die worden weinig gelezen, toch wil ik het aan de wereld laten weten. Ik moet je wel vertellen dat het hier ook niet overal een paradijs is voor gaymensen, het is wel toegestaan en je kan zelfs met je lieverd trouwen, maar je loopt ook de kans om gediscrimineerd te worden, maar ja ik weet het is lang niet zo erg als de beroerde situatie in Rusland.
Zoals je al gemerkt hebt, wordt er erg op de seks ingezoomd op de datingsite, alsof er niets anders is om gay van te worden dan seks. Ik hou niet zo van de op lust geobsedeerde mensen, dus daarom dacht ik dat ik je wel een mail-brief kon sturen om mail-vrienden te worden.
Ik ben alleen op zoek naar vriendschap, ik wil niet meer nadenken over seks of over een relatie.
Ik vind het prettig om alleen te wonen en vrienden op het internet te hebben.
Vaak schrijf ik gedichten over vriendschap en genegenheid.
Ik denk dat vrolijk zijn over genegenheid gaat. Het kan lichamelijk zijn maar ook geestig.
Afstand en leeftijdsverschil zouden geen probleem hoeven te zijn om elkaar te schrijven.

Bjarne Gosse, uit Amsterdam in Nederland."


"Hallo Bjarne,

ik ben blij dat je me een antwoord stuurde. Ik was er onzeker over en liep de hele tijd me af te vragen of je zou antwoorden. Het is prettig en interessant voor mij om jouw mail-brief te lezen. Ik zou het leuk vinden om je beter te leren kennen. Ik ben niet meer op de datingsite, ik kreeg er nare gedachten van, ik ben blij dat ik je nu per mail-brief kan bereiken. Het is zo interessant om jouw mail-brief te lezen. Ik ben nog nooit buiten Rusland geweest, ik heb dan ook geen idee hoe mensen in andere landen leven, maar ik wil ooit gaan reizen, misschien zelfs binnenkort, en ik zit aan jouw leuke landje te denken. Volgens mij is het een mooi land met goedaardige mensen. Ik heb wel veel met mijn familie door Rusland gereisd, maar dat was toen ik nog kind was. Mijn ouders zijn aardige mensen voor mij, maar ik heb problemen met ze. Ongelukkigerwijs hebben ze me verstoten, toen ze er achter kwamen dat ik gay ben. Ze waren in een shock. Ze hadden er geen begrip voor. Het was verschrikkelijk, mijn vader sloeg me, mijn moeder stond compleet achter mijn vader.
Toen heb ik besloten om ze vaarwel te zeggen. Nu zijn al die emoties gelukkig achter de rug, het gebeurde vijf jaar geleden, maar ik kan niet meer naar het huis van mijn ouders gaan en gewoon tegen ze praten sinds de breuk met mijn vader en moeder. Ik ben naar de andere kant van de stad verhuisd. Ik werk er als bloemist. Ik heb cursussen gedaan voor design. Ik ben gespecialiseerd in het aankleden van interieurs door middel van bloemencomposities. Ik kan je vertellend dat het ook mijn hobby is. Ik werk van maandag tot en met zaterdag van acht uur in de ochtend tot zes uur in de middag. Op zondag, mijn vrije dag, moet ik soms ook gedwongen werken, op mijn werk weet niemand dat ik homo ben. In mijn land doen ze heel akelig tegen homo's. Om die reden moet ik verbergen wie ik ben, daarom ben ik gaan dwalen op het internet. Jij bent de eerste persoon tegen wie ik zo open ben.
Ik wil weten wat je in je vrije tijd doet? Ik hou van een biljartje leggen, naar muziek luisteren, film kijken, soms lees ik of ga ik hardlopen. Ik droom er vaak over om een romantische avond te hebben met een persoon. Naar welke muziek luister jij? Ik vind klassiek en pop leuk. Ik moet nu gaan.

Bescheiden man, Rusland."

"Hallo bescheiden man,

Wat leuk dat je met bloemen werkt, we hebben hier veel bloemen.
Mijn vader is een jaar geleden gestorven, hij werd 84 jaar oud en stierf door kanker.
Misschien vind je het leuk om wat gedichten die ik schreef te lezen, ik kan ze van het Nederlands in het Engels vertalen. Als je vragen hebt over mijn leven of mijn land wil ik ze graag beantwoorden.
Bedankt dat je over jouw leven hebt geschreven. Ik heb lang geleden met bloemen gewerkt.
Met rozen, gerbera etc. in de kassen die ze hier hebben.


Bjarne Gosse."

Schrijver: Bjarne Gosse, 19 mei 2017


Geplaatst in de categorie: vriendschap

4.5 met 2 stemmen 85Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Bjarne
Datum:
19 mei 2017
Ik slik al psychose-remmers, maar in een lage dosering, als ik erg onrustig word kan ik de dubbele dosering slikken, volgens de psychiater.
Die Russische mail-vriend is heel blij met mijn brieven. Hij is florist.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
19 mei 2017
Je kunt ook psychose-remmers gaan slikken, maar blijkbaar werkt de schrijfremedie beter bij jou. Ik zag ooit een tv-reportage over homohaters in Rusland en dat is werkelijk inhumaan en goddeloos. Net zo erg als de extreme moslims, die homo's vermoorden. Dualistische godsdiensten en dat zijn alle godsdiensten kunnen wat mij betreft allemaal aan de galg, omdat ze volstrekt anti-goddelijk en inhumaan zijn. Al die geesteszieke denkbeelden moeten opgeruimd worden. De Liefdesgodin gaat ver voorbij al die mannelijke hardheden. De Godin was en is eeuwen langer aanbeden en terecht. Gaia, Freya, Aphrodite, Artemis, Ceres, ik noem er maar een paar. Sappho is makkelijk toe te voegen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)