Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Leesvoer voor lotgenoten

Mijn nieuwe computer had me in de vaart der volkeren meegenomen, deed mijn vorige computer altijd naar wanneer ik een site wilde bezoeken of als ik aantekeningen wilde maken over mijn gedachten, deze werkte keurig mee, en liet mij niet onwetend worstelen met de vraag waarom de belangrijke zaken in het leven zo traag voor handen waren.

Ik had mijn handen vol aan het ordenen van mijn bestanden, maar dat ging zo snel, dat het leek alsof alles in het leven veel sneller ging, wat ook van toepassing was op het uit zooien van mijn overtollige spullentroep, die alleen maar in de weg stond wanneer ik zocht naar een oplossing in de normale vaart der dingen.

Ik had het gevoel voor tijd weer terug gevonden, door in te schatten wat er allemaal nodig was om mijn leven weer op orde te krijgen. Ik wilde niet dat mijn problemen tussen mij en mijn toekomstige LHBT maatje zou komen te staan, en het zou belachelijk zijn om al mijn spullen de rest van mijn leven achter mij aan te slepen. Ik moest een plan maken met de vrouw van woonbegeleiding. Ik noemde haar niet langer het blonde kipje, omdat ik heel dankbaar was dat ze kwam helpen met mijn wonend bestaan. Die mensen die echt bij mij thuis waren gekomen, en die het fijn vonden om in mijn woning te zijn, en die wisten dat ik me er voor schaamde en dat ik extreem verlegen was, die hadden mij veel meer geholpen dan de afstandelijke hulpverleners van de polikliniek. Ik was minder verlegen geworden, ik voelde me niet meer alleen in mijn problemen met de op handen staande verhuizing, en ik vond het heel leuk om naar een passend maatje uit te kijken, want dat was toch iemand die het onbetaald en uit menselijke interesse deed. Ik vond dat ik goed voor de dag moest komen als zo’n jongeman zijn intrede in mijn leven kwam doen.

Leesvoer voor lotgenoten kon ik altijd nog gaan schrijven. Ik had mijn andere schrijversnamen weer wat nieuw leven ingeblazen, wat minder uitvoerig als ik met Bjarne had gedaan, maar voldoende om weer even mee te doen.

Real Madrid had de Champignons League finale gewonnen. Ik kreeg weer contact met de Portugees die een Braziliaan bleek te zijn.

Er was nog iets wat niet klopte in mijn eerdere verhalen:

Ik moest niet braken vanwege de casemanager, maar het kwam door de koffie van de koffieautomaat die ik daar had gedronken. Ik had het door de verwarring niet goed kunnen onderscheiden en ik had al mijn frustrerende pijlen op de casemanager gericht in plaats van op het koffiezetapparaat.

Schrijver: Bjarne Gosse, 5 juni 2017


Geplaatst in de categorie: welzijn

4.3 met 3 stemmen 1.046Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)