Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Wat eten we vandaag?

Elke dag opnieuw wordt door hem de vraag gesteld die vast in vele huizen te horen is: wat eten we vandaag? Razendsnel loop ik in gedachten dan de koelkast, voorraadkast en vriezer na: wat is er nog?

Dan som ik het een en ander op, diverse variaties passeren de revue en ik laat hem doorgaans kiezen, want hij wordt een beetje lastig als het om eten gaat! De boterham, die valt nog mee, maar de warme maaltijd, die wordt een crime.

Als hij dan echt geen keuze kan maken, neem ik de beslissing en eigenlijk valt die altijd wel goed uit! Nu, na een paar warme dagen waarin we echt makkelijk gegeten hebben, komt wederom de vraag: wat eten we vandaag?

Even ben ik stil en zeg dan: ik heb geen idee, als we het nou eens omdraaien en ik vraag aan jou, wat we vandaag eten? Dan is het ook bij hem stil, want dat is natuurlijk helemaal geen optie....hij bromt dan ook: je ziet maar!

Graag wil ik in deze het laatste woord hebben en ik zeg: weet je, als jij nou bedenkt wat we eten, dan zeg ik wel: je ziet maar wat het wordt. Tja, ik denk dan dat ik vanavond op een houtje bijt!

Schrijver: An Terlouw, 24 juni 2017


Geplaatst in de categorie: voedsel

2.0 met 1 stemmen 457Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)