Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Gericht advies op weg naar zelfkennis

Het leek me niet verstandig om de hossellaarsbende van het vampierengilde Mentrum kwalijk te blijven nemen dat ze me niets te bieden hadden met hun goed bedoelde betutteling. Als zij mij niet de antwoorden konden geven waar ik naar op zoek was, dan moest ik zelf die antwoorden zien te vinden bij mensen die misschien wel iets meer begrepen van mijn belevingswereld en mijn problemen met het zoeken naar een lieve romantische liefdesvriend.

Omdat het de tijd van de kabinetsformatie was, was er een vereniging in Nederland die met de Christen Unie ging praten over het onderwerp homo- emancipatie. Mijn gedachtegang was vrij eenvoudig, als ze er met de Christen Unie over konden praten, konden ze er waarschijnlijk ook met Bjarne over praten. Ik besloot mijn stoute internetsloffen aan te trekken en schreef de desbetreffende vereniging een korte zakelijke brief:

Dag mensen van het C.O.C


Ik ben een 54-jarige biseksuele man uit Amsterdam.

Ik ben een tijd geleden lid geworden van een datingsite omdat ik op zoek ben naar een liefdesvriend.
Het bleek daar vaak om sekscontacten te draaien van vooral mannen die nog in de kast zitten en anonieme seks wilden hebben met iemand die wel open over zijn seksualiteit is. Ik ben daar uiteraard niet op in gegaan.
Ook werd ik meerdere malen benaderd door mannen uit Afrika en Zuid Amerika en Rusland die zogenaamd op zoek waren naar een liefdesvriend maar alleen maar een platonisch toneeltje opvoerden omdat ze op zoek waren naar geld of andere middelen om hun situatie te verbeteren. (Hosselaars)
Een tijdje geleden had ik een email-contact met een Rus die in korte tijd smoorverliefd op mij werd, en er zo vanuit ging dat het wederzijds was, dat hij er al van overtuigd was dat hij een vakantieadres in Amsterdam voor zichzelf had geregeld.
Ik heb in alle gevallen mijn grenzen goed aangegeven, maar dat betekende wel dat de contacten werden afgebroken.
(Als mensen niet krijgen wat ze willen, dan hoeft het vaak niet meer, blijkt een beetje het motto te zijn op een datingsite.)
Ondertussen stromen de berichten over de beroerde situatie voor homoseksuelen in andere landen binnen en frustreert het mij ook dat ik deze mensen niet heb kunnen helpen.
Recentelijk heb ik contact met een nieuwe Rus, hij heeft een sympathieke vriendschappelijke manier om het e-mailcontact te houden en is heel open en eerlijk over zichzelf zonder meteen mij te claimen of heel veel van mij te verwachten.
Ik vind hem leuk, hij is fitnesstrainer en heel gespierd en hij heeft een vriendelijk gezicht.
Ik ben zelf ook wel open, maar erg sociaal verlegen, en ik weet eigenlijk niet goed hoe ik een liefdesvriend moet vinden.
Ik weet niet of jullie er tijd voor hebben om mijn brief te beantwoorden, maar ik ben wel benieuwd naar wat jullie van mijn brief vinden en of jullie mij misschien kunnen adviseren.  Of een advies hebben wat ik aan die mannen kan geven.


met vriendelijke groet,

Bjarne Gosse

Voor het onderzoek dat ik voor mijn verhalen serie aan het plegen was, was ik informatie gaan zoeken op het internet. Ik kwam op de Nederlandse Wikipedia een interessant artikel over biseksualiteit tegen, waarin ik veel van mijn vragen zag beantwoord. Er waren meer mannen die de ene keer op een vrouw vielen en vervolgens weer op een man, er waren allerlei variaties mogelijk en het kon ook tijdens je leven veranderen.

Op het antwoord van de belangenvereniging stuurde ik maandag 3 juli in een toestand van geestelijke vermoeidheid het volgende antwoord:

Beste Shakespeare Club

Nou dat is wel een heel aparte interpretatie van mijn brief.
Ik heb met deze hosselende mannen een authentiek contact gehad,
en wie zou ik zelf zijn om hen “kaf” te noemen als ze proberen hun eigen situatie te verbeteren.
Zij waren immers de enigen die niet meteen naar de lengte van mijn piemel vroegen of het contact bezwaarden met de vraag of ik top of bottom was.
Ik heb er verhalen over geschreven en deze op het internet gepubliceerd, en ik heb daar ondanks de ongelukkige afloop voldoening aan beleefd.

In het commerciële glamoureuze homowereldje van het Amsterdamse uitgaansleven heb ik niet zo veel zin. Ik heb er het geld niet voor en ik vind het een oppervlakkig theatraal wereldje, waar ik als verlegen biseksuele man niet mee uit de voeten kan.

Het waren vreemd genoeg de buitenlandse hosselende mannen die wat diepgang in ( platonische ) liefde tussen mannen legden voor mij, en niet de mannen uit de “homocultuur” of de mannen die nog in de kast zaten en alleen maar op zoek naar anonieme seks waren.

Ik zou de woorden kaf en koren dus graag een andere inhoud geven dan wat u mij in de mond legt.
Ook begrijp ik inmiddels dat de interpretatie van het woord homo-emancipatie sterk afhankelijk is van het intellect van de persoon in kwestie.

Met vriendelijke groet,

Bjarne Gosse

Schrijver: Bjarne Gosse, 3 juli 2017


Geplaatst in de categorie: mannen

4.3 met 3 stemmen 72Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)