Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Hijgend aan de streep

Als kleine blond gebruinde jongen had Bjarne zo genoten van de wielrenners Joop en Hennie die zeer succesvol waren tijdens hun rijdende carrière. Het waren de eerste jaren van de kleuren beeldbuis en Hennie en Joop droegen mooie truien tijdens de meerdaagse wielerkoersen in het Zuiden.
Des te meer kon hij genieten dat nu hedendaags in het Noorse landschap het opnieuw Nederlandse benen waren die van zich lieten spreken op de snelle fiets. En deze keer niet alleen mannenbenen ook de vrouwenbenen deden behendig en met inzet mee. Er was eigenlijk niet veel meer goud te winnen dan de Nederlandse afvaardiging had gewonnen. De Nederlanders hadden vleugels gekregen, het was een en al rijdende pure Hollandse energie. Zelfs viervoudig Tour de France winnaar Froome voelde de hijgende adem van de Hollandse zegen reeks in zijn Britse nek toen het omhoog ging met de pedalen. En Bjarne, inmiddels in de vijftig, kon het allemaal vanachter het televisiescherm meebeleven. Het Nederlandse wielrennen was terug aan de top, op wereldniveau.

Hoe anders was het met het schrijven van Bjarne, ooit vergeleken met de grote literatoren ter wereld, maar langzaam terug gezakt naar het niveau van een verliefde scholier, die zijn genoegen uit wat vage internetcontacten moest halen. Niet langer was hij de frisse wind die door de schrijverslokalen blies, hij was een slecht luisterende leerling. Hij had zogezegd schijt aan alles wat erudiet probeerde te zijn. Het deed hem te veel denken aan zijn voormalige hospita en sm meesteres Emma Petronella, wier brieven zelden over sport gingen, maar des te meer over de andere geneugten des levens.

Het was een afknapper dat de groenteprins niet meer van zich liet horen, na alles wat hij had geschreven over God en zijn moeder, maar Bjarne hield zijn hoofd boven water met de gedachte dat hij in een vorig leven een wielrenner was. Een wielrenner die hijgend aan de streep kwam en finishte met een lach op zijn gelaat.

Schrijver: Bjarne Gosse, 25 september 2017


Geplaatst in de categorie: sport

5.0 met 2 stemmen 1.013Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)