Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Brief aan een Russische bodybuilder

Beste meneer A,

Terwijl de spannende wielerronde in het zonnige meer dan 65 miljoen inwoners tellende Frankrijk zijn einde nadert, en de zomer in volle glorie over de velden schroeit, ben ik in het contact gekomen met een andere Rus uit het meer dan 140 miljoen inwoners tellende Rusland, een tweeëntwintig jarige elektricien met lieve ogen en een aanhankelijke manier van contact zoeken.
Ook hij benadert me met het gevoel dat hij een serieuze relatie met mij wil beginnen, en ook hij geeft in zijn brieven aan dat de situatie voor homoseksuele mensen in Rusland niet gunstig is.
Iets wat overigens in meer landen in de wereld het geval is, ook in Afrika en Zuid Amerika vinden grove schendingen van de mensenrechten plaats en bereiken er gruwelijke verhalen de westerse media. Op de een of andere manier weten mensen altijd hun religieuze overtuigingen te gebruiken om andere mensen te kleineren en als minderwaardig af te schilderen, terwijl er toch bekend is dat er onder de grootste schrijvers en kunstenaars ter wereld homoseksuelen waren te vinden, die daar eerlijk voor uit kwamen.
Ik kan het allemaal goed begrijpen, dat mensen vanwege deze schendingen van de elementaire mensenrechten weg willen uit hun land, maar ik heb ook aan hem, deze lieve Rus met de aanhankelijke ogen, geschreven dat voor mij de verantwoordelijkheid te groot is, omdat ik hier moeite genoeg heb om mezelf te redden, en het hier in tegenstelling wat je uit de media moet geloven allesbehalve een paradijs voor homoseksuele mensen is. Ik heb daarnaast ook een meervoudige psychische handicap waardoor het voor mij moeilijk is om andere mensen te helpen, al zou ik dat wel heel graag willen.

Ik mis je uitvoerige zorgvuldig geschreven platonische brieven en bijgevoegde erotische tekeningen wel, ik had zeker het gevoel dat we een goede platonische band hadden, misschien was het achteraf beter geweest om de seksualiteit er buiten te houden. Dan hadden we gewoon chatvrienden kunnen blijven. Nu heerst bij mij het gevoel dat we allebei een beetje met een kater zitten, omdat de droom niet door is gegaan.
Omdat ik niet de geliefde kon zijn die jij voor ogen had, nadat we elkaar geschreven over allerlei intieme geneugten en het plezier van twee mannen om in de liefde samen te zijn. Maar ik ben nog steeds dezelfde Bjarne die je lief en interessant vond voordat je jouw erotische verlangens op hem ging projecteren, en hij zich liet versieren door de spanning die de erotiek met zich mee had gebracht.

Ik heb er met verschillende mensen over gepraat, zij vonden het allemaal verstandig dat ik het op tijd heb afgeblazen. Het was gewoon geen realistisch idee om met iemand die je nauwelijks kan verstaan en die je nog nooit hebt ontmoet en pas kort kent via mailberichten een maand lang in een naar de zomer ruikende Europese stad door te brengen. Ik heb me er te veel in mee laten slepen, maar realiseerde mij gelukkig op tijd dat het niets voor mij zou zijn. Ik ben er niet de geschikte persoon voor, en dat staat los van het feit dat ik je wel degelijk sympathiek vond en het leuk en spannend vond om de rijk geïllustreerde mailberichten van jou uit het verre Rusland te ontvangen.

Ik vind het teleurstellend dat je niets meer hebt laten horen. Ik denk dat je voor informatie over emigratieplannen het beste informatie in kan winnen bij mensen die daar meer verstand van hebben dan ik dat heb. Het Cultuur- en Ontspannings-Centrum is mogelijk een instantie die je verder kan helpen. Ze hebben mijn mailtjes verder niet beantwoord, er ontstond meteen een spraakverwarring omdat ze ongevraagde adviezen begonnen te sturen over mijn kenbaar gemaakte verlegenheid en niet gericht op mijn vraag over de benarde situatie van mijn mailvrienden in verre landen ingingen. Mogelijk doen ze dat wel als jij ze direct benadert.
Ik zal de andere met de liefde worstelende Rus ook het mailadres van deze zich op de LHBT gemeenschap richtende vereniging geven.
Ik ben benieuwd naar jouw gedachten. Mijn gedachten heb ik voor je beschreven.
Het is inmiddels donderdag 20 juli 2017 in Amsterdam en ik geniet ondanks alle tegenslag met volle teugen van de weersomstandigheden die deze mooie zomer mij hier in deze oude havenstad te bieden heeft.

Bjarne Gosse

Schrijver: Bjarne Gosse, 22 oktober 2017


Geplaatst in de categorie: internet

4.5 met 2 stemmen 1.771Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)