Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

De Tjechische vrouw

Vandaag fietste ik in de schemer langs de Karnemelksloot en zag ik drie mannen in die sloot zwemmen, terwijl er twee zwanen onrustig van hen werden. Of ze hadden geblowd of ze deden die ijswaterzwemtrainer na. De Russen doen dat ook graag. Het schijnt gezond te zijn. Dat zwanen gevaarlijk kunnen zijn als je hun territorium betreedt, schenen ze niet te beseffen. Ik zag de baas van de wassalon ook al kijken. Die voert de zwanen meestal. Verder valt het me op dat er steeds meer lentevogels zijn, die mooie liederen aan het zingen zijn. Her en der ligt nog een flinterdun laagje ijs. Het was weer een belabberde winter zonder de Elfstedentocht. Alle ogen waren op de Olympische Spelen in Zuid-Korea gericht. Ik heb wat flarden meegekregen. Ik kon er niet echt in op gaan. Het goud voor Irene Wüst gezien en ik zag hoe blij ze was, maar het stond allemaal erg ver van mij vandaan. Het is hemelsbreed dan ook niet om de hoek. Iedereen had hoge verwachtingen van Sven Kramer op de tien kilometer, maar hij haalde het podium niet eens en ene Jorit Bergsma wel. Ook als topschaatser moet je altijd weer opnieuw aan de start beginnen en jezelf bewijzen, hoe goed je ook in vorm bent en getraind hebt, dat is nooit een garantie. Het blijft altijd weer opnieuw een wedstrijd. Jammer voor Sven met zijn jaaplitteken op zijn rechterwang, maar hij zakt bijna door de grond met de stapel medailles, die hij al heeft.

En hoe zal het nou met Halbe Zijlstra zijn? Het is echt de stilte na de storm, ineens is hij volkomen oud nieuws. De Russen brommen nog wat na, maar dat gaat ook wel weer over. Ik denk dat dat glaasje wijn met zijn vrouw inmiddels een hele wijnkelder is geworden. Ruud Lubbers en Max van der Stoel zijn gaan hemelen en er volgen talloze herinneringsbeelden en nawoordjes van prominenten, die zelf ook niet ver meer van de ontmoeting met Magere Hein afstaan, zoals Wim Kok en Dries van Agt. Elton John en Neil Diamond treden niet meer op. Nou is dat minder erg, maar toch, je ziet zo langzamerhand het toneelpodium veranderen. Rond Frits Bolkesteijn en Hans Wiegel is het ook al geruime tijd erg stil. Meestal is dat een voorbode van een plotselinge doodsbode, met name in deze overbeschaafde, communicatieve leefcultuur. Soms duikt Hans nog wel eens op, als er weer trammelant binnen de VVD-gelederen is, maar ik heb zijn smiley-bakkes met dampende stinksigaar tijdens de huidige VVD-crisis nog nergens gezien. De huisartsen gaan ook meeprotesteren tegen de tabaksindustrie en dat wordt hoogtijd. En die dampende nicotinefabrieken, die nog op straat staan, mogen ze ook gaan verbieden. Ongewild krijg ik wel eens een damp rook naar binnen en vind ik dat werkelijk schending van de openbare orde. Meeroken is namelijk ook dodelijk en dus staan of lopen er nog steeds her en der in ons land paffende moordenaars. Er zullen in de toekomst miljoenen mensen overlijden door met name longkanker. Het rookterrorisme moet aan banden worden gelegd. Albert Heijn en het Kruidvat moeten ook stoppen met de verkoop van die tabaksvergiftigingen. Roken is een suïcidemiddel, zij het vertraagd, maar toch, rokers doen gewoon aan een lange-termijn-suïcide. Wie nu nog rookt, is echt van lotje getikt. Rokers zijn zo verslaafd gemaakt, dat ze denken dat tabak een levensmiddel is. Ik zag een baby in Indonesië, die twee pakjes per dag rookt, omdat hij anders onhandelbaar wordt.

Die drie jongemannen in de koude Karnemelksloot deden mij aan het genot van zwemmen denken. De afgelopen zomers heb ik niet meer gezwommen, ook niet in de Reeuwijkse plas, de surfplas. Het vernieuwde buitenzwembad van Gouda is inmiddels zo teleurstellend klein, daar wil je als volwassene echt niet meer in ronddobberen, terwijl het vroeger zo avontuurlijk was en met een heerlijke, keiharde fonteinstraal, die mijn rug aangenaam masseerde. De surfplas heeft als voordeel, dat je er veel topless vrouwen kunt bewonderen (zo onopgemerkt mogelijk natuurlijk en met een stoere zonnebril en liggend op je buik om erecties te maskeren), maar juist dat aspect zit me ook wel wat dwars de laatste jaren, want al die naakte indrukken van al die diverse maten borsten met diverse soorten tepels moet je wel allemaal zien te verwerken en dat wordt me steeds zwaarder. Vroeger stortte ik me in de meest losse feesten en zeden, maar mijn bewustzijn over dit soort zaken is grotendeels veranderd. Natuurlijk is mijn libido door 20 jaar antidepressiva ook sterk gekelderd, maar ik ben nog niet helemaal gesneuveld zeg maar. Vroeger ging ik vol enthousiasme en onbeschroomd naar de surfplas, maar tegenwoordig zit ik vol aarzeling tot niet meer durven. Het is niet dat ik mij schaam voor mijn wat aangezette lichaam, mede een gevolg van medicatie, nee, want ik heb nooit een erg goed contact met mijn lichaam gehad. Ik ben een dromer en een zwever. Het is dat ik nu bewust met teveel prikkels omga, ik zorg beter voor mijzelf, ik zorg ervoor dat ik geen overdosis prikkels meer binnen krijg, want dat kan ik absoluut niet handelen en extreme ervaringen al helemaal niet.

Dus toen ik ooit bij een waterplas nabij Amersfoort naast een Tjechische vrouw ging liggen, een volkomen vreemde, die ik met zonnebrandolie ging insmeren, terwijl ze topless was, was ik ver over mijn grenzen aan het gaan. En nee, het was niet Eva Jinek, al vind ik dat wel een lekker stuk, zoals duizenden andere mannen en dat weet ze en daar speelt ze mee. Al heeft ze wel een vreemde voorkeur voor mannen, dus in die zin... Alle gekheid op een stokje, deze vrouw nodigde mij uit om 's avonds bij haar langs te komen, want ze had een fantastische slaapkamer met veel zoete kleuren en tierelantijntjes, vertelde ze mij. Maar ze had volgens mij ook een man met een geamputeerd been, die ik de dag daarvoor had gezien en die er zeer rancuneus en maffia-achtig uitzag. En ze had een dochter, die dezelfde erotische vormen en uitstraling had. Ik heb die nacht mijn voordeur bewust op slot gedaan en mijzelf geprezen door niet op haar erotische verzoek in te gaan. Het was mij al spannend genoeg geweest.

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 februari 2018


Geplaatst in de categorie: individu

2.5 met 4 stemmen 63Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
19 februari 2018
De magere becijfering zegt veel over de brave burgerlijkheid, Ton, dus blijf op je hoede, want rancuneus gedrag beheerst de naäpende stressmaatschappij vol vals bedrog. Merci beaucoup voor jouw edelmoedige compliment! (-)
Naam:
Ton Hettema
Datum:
17 februari 2018
Zó openhartig zien we ze maar zelden!
Maar zeker smakelijk en entertaining..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)