Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Colombiaanse dauwdruppels

Het grootste deel van de bevolking van het Zuid Amerikaanse Colombia bestond uit wat op de Wikipedia Mesties werden genoemd. Een mix van Spaanse en Indiaanse voorouders. Mijn twee kornuiten die ik op de homoplaneet had ontmoet en die nu allebei Facebook-vrienden waren, behoorden waarschijnlijk ook tot de Mesties aan hun uiterlijk te zien.

Juan was ik midden in de nacht weer op de homoplaneet tegengekomen. Ik groette hem en na een aarzeling kreeg ik een antwoord. Hij wist te melden dat hij dronken was. Het was al laat en ik ging slapen, maar toen ik in mijn bed lag maakte ik me een beetje zorgen om hem. Ik vroeg de volgende dag op Facebook-messenger hoe het met hem ging. Hij was uitgelaten en gaf me virtuele kusjes en hij stuurde weer die animatieafbeeldingen van een hondje dat zich met hartjes had omringd.

Later zag ik dat hij zijn homoplaneet-account had opgeheven. Hij had de hele wereld rondgezworven op zoek naar contacten, maar ik vermoedde dat het hem zwaar was komen te vallen. Net zoals dat bij mij het geval was geweest toen ik uit nieuwsgierigheid een heleboel profielpagina’s had bekeken. Heel veel mannen die elkaar imiteerden, heel veel mannen die plat schreven over seksualiteit op hun profieltekst. Het was een wonder dat hij mij was tegen gekomen. Ik had direct een zwak voor hem.

Later die avond werd ik zelf door twee oudere mannen belaagd. Ik had ze al eerder van mijn chatpagina gegooid maar ze bleven terugkomen.

Toen kwam plots een andere Colombiaanse man binnenvliegen op mijn chatpagina. De vierentwintigjarige Brayan. Een mooie man, hij schreef in het Spaans. Maar het lukte ons om in het Spaans te communiceren omdat ik met het taalprogramma kon vertalen. Hij werd ook een Facebook-vriend.

Ik moest weer terug naar mijn schrijfactiviteiten: met enige nieuw verworven moed in mijn schoenen schreef ik mijn allereerste column voor een bevriende schrijfsite in de hoop enige zinvolle reacties te ontvangen.


– Lucratief: Ecologen en psychologen

Bjarne Gosse zag diep in zijn gedachten wel een eigenaardige overeenkomst tussen de ecologen van Staatsbosbeheer en de psychologen van de geestelijke gezondheidszorg. Ze gingen beiden uit van een theoretische situatie.

Een natuur en wildernis die niet meer bestond omdat de ecologische systemen alleen werkten wanneer de inwoners van het gebied werkelijk geschikt voor het gebied waren, in aantal en gewoonten.
Een samenleving die niet meer bestond omdat de maatschappij zich veel sneller ontwikkelde dan de psychologen konden denken. Ze waren allebei met hun eigen theorie bezig en hadden het contact met de werkelijkheid verloren.

Er waren geschikte momenten in de media wanneer ze weer van zich konden laten horen. Een televisiepraatje leverde weer wat extra inkomen op. Maar ze dachten niet meer na over hoe de situatie tegenwoordig werkelijk in de wereld was. Ze hadden de werkelijkheid alleen nog nodig om hun speeltjes te testen.

Zesduizend grote grazers op een gebied waar ze niet graag verbleven en in de winter massaal het loodje legden door honger en uitputting.

Tienduizenden psychiatrische patiënten die allemaal aan het lijntje werden gehouden om het psychologengilde van een inkomen te voorzien.

Een mens kon maar beter zijn eigen gedachten blijven volgen. –


De column werd onmiddellijk geplaatst, maar er kwamen geen reacties op.
Ik keerde op mijn computerscherm terug naar een nieuwssite en las het volgende bericht:

“Dries Roelvink gaat Nederlandse popcultuur 'volledig choqueren' met concert“
Nieuwsgierig las ik het bericht. Ella Fiona noemde deze zanger altijd Truus Drolvink, dus ik was wel benieuwd naar wat deze man van plan was.

Op dinsdagavond 6 maart 2018 zocht Brayan opnieuw contact met me. En hij gaf me een paar duimpjes onder wat artikelen die ik op Facebook had geplaatst.
Ik ging verder met op de Wikipedia lezen over het land waar hij woonde.
Van Juan had ik niets meer vernomen. Ik besloot maar af te wachten tot hij zelf initiatief zou nemen.

Schrijver: Bjarne Gosse, 7 maart 2018


Geplaatst in de categorie: wereld

4.7 met 3 stemmen 446Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)