Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Zwembadje

Door alle misère in zijn privéleven had de schrijver Bjarne Gosse het af en toe niet allemaal op een rijtje, maar gelukkig kwam professor Havermout op bezoek om zijn geheugen op te frissen met intelligente opmerkingen die rijp waren voor de tijd.

“In de wandelgangen gaat alles wandelend zijn gangetje”, sprak professor Havermout tegen de door de slecht genoten nachtrust trillende Bjarne die verlegen achter zijn brilletje naar de geleerde professor keek.

“In de wandelgangen gaat alles wandelend zijn gangetje”, sprak professor Havermout opnieuw alsof hij de kracht van herhaling wilde benadrukken. Alsof hij zojuist het ei van Columbus had gevonden, terwijl hij in werkelijkheid alleen maar oude koeien uit de sloot trok.

“Er was eens een columnist. Hij was succesvol omdat hij op de actualiteit in speelde. En hij had weinig concurrentie omdat er in het land waarin hij woonde weinig andere columnisten woonden. De mensen droegen hem op handen wanneer hij weer een column had geschreven.”, wierp Bjarne met zijn onzekere stem tegen, terwijl hij zijn ochtendpap besuikerde en nadacht over het begin van een autobiografisch verhaal.

Sinds het voorjaar van 2017 was hij bezig geweest om speciaal voor de lezers een eigentijdse Russische correspondent voor het wereldkampioenschap voetbal te regelen, maar op het moment suprême liet de techniek van de site het afweten en werden al zijn verhalen van hun titels beroofd.
De techniek stond voor niets, een verhaal zonder titel was als een schrijver zonder hoofd.
En Bjarne maar denken dat de Russen er achter zaten.

Stuk voor stuk waren ze voorbij gekomen, mooie mannen uit Kazan, Moskou en andere Russische steden waar ze niet voor hun geaardheid konden uitkomen. En allemaal werden ze verliefd op de eenzame Bjarne, die eerst niet goed begreep waarom ze zo snel verliefd raakten.

Hij had dan wel mooie brieven geschreven, met hier en daar een knipoog naar de benarde werkelijkheid, maar het was onwaarschijnlijk dat ze hem zonder hem goed te kennen werkelijk hadden kunnen voorzien van de liefde die hij zo had gemist.

Eigen belang was in het spel geweest en hij kon het hen niet kwalijk nemen. De bal was rond net zoals de aarde rond was en de schoonheid van Bjarne was op sommige verstrooid verstuurde foto’s onbetwistbaar en ontroerend voor het Russische mannenhart.

En in het achterhoofd speelden alsmaar die gedachten dat het goed was om een eigen correspondent te hebben in Rusland omdat de videoscheidstrechters ook niet altijd betrouwbaar waren.
Maar wat Bjarne ook probeerde de Russen wilden niet over voetbal praten.

En professor Havermout bleef maar over de wandelgangen praten, terwijl hij zelf een charlatan was. Een verzinsel uit een oude fantasie toen Bjarne nog in zijn zwembadje ronddobberde om over de wandelgangen te dromen.

Schrijver: Bjarne Gosse, 18 juni 2018


Geplaatst in de categorie: humor

4.0 met 1 stemmen 2.489Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)