Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Hertenbiefstuk

En weer ging de zorgpremie omhoog.
Bjarne betaalde zich iedere maand al blauw met de laatste restjes maand die van zijn geld overbleven. Het nieuwe ondergoed moest maar weer uitgesteld worden, gelukkig had hij een zuinig kontje. Maar hij kreeg er natuurlijk wel iets voor terug, als zijn eigen risico op was werd de hulp die hij kreeg van de ggz-organisatie Arkin vergoed en hoefde hij niet bij te betalen voor die dominante dames die hem helemaal nergens verder mee hadden geholpen.

Gelukkig had hij nu een meneer die hem wel ging helpen om van zijn leven weer een nieuwe uitdaging te maken. Betaalde hij dat enorme bedrag per maand niet helemaal voor niets. Zijn bril had hij ook vergoed gekregen. En de inwendige onderzoeken in het ziekenhuis. Hij was er gelukkig voor verzekerd bij het zilveren kruis.

Een brief lag op de deurmat onder aan de trap bij de buitendeur. Aan: Bjarne Gosse stond er op de enveloppe. Nieuwsgierig maakte Bjarne, die vroeg op was gestaan, de enveloppe open.
Uitkeringsinstantie “Het lijstrekkertje’ stond er boven. Bjarne begon nieuwsgierig te lezen.

Beste Heer Gosse,

In het kader van de armoedebestrijding in onze hoofdstad heeft de gemeenteraad besloten om mensen met een minimum inkomen een tegemoetkoming te geven in de kosten van het christelijke kerstfeest. Wij kunnen u een hertenbiefstuk aanbieden door onze samenwerking met stichting
“Het zuchtend landschap” en jagersvereniging “De vlotte fluiter”. Op deze manier proberen wij draagvlak te verwerven voor onze ambitie om het overschot aan dammende herten in te perken tot enkele drachtige wijfjes, die mens erger je niet mogen spelen in het bos. Wij sturen u bij deze een tegoedbon die u kunt inwisselen voor een hertenbiefstuk op ons kantoor in de Legbatterijenstraat.
Wij hopen u hiermee voldoende te hebben ingelicht en wensen u een heilige tijd toe.

Met vriendelijke groet, dhr. Varkenskop, algemeen directeur van het Lijstrekkertje.

Bjarne moest slikken en legde met een gevoel van walging de brief op zijn bureau naast de computer. Er was zo veel te doen geweest over die dammende herten, en hij had geen idee hoe hij een hertenbiefstuk moest bereiden. En waar zou hij het geld voor de wijn vandaan moeten halen.
Hij voelde zich een beetje in de aap gelogeerd door deze opdringerige brief, aan de andere kant zouden zijn vrienden hem uitlachen wanneer hij dit buitenkansje aan zich voorbij zou laten gaan.

Hij had nog ruim drie weken de tijd om te beslissen, maar hij moest zich eerst voorbereiden op zijn rol als regenboogpiet. Een klusje voor de kinderen in de buurt die geen geld hadden voor chocoladegeld of suikerbieten van de Lidl. Pepernoten strooien en ander klein snoepgoed, zodat de tandartsen niet zonder werk kwamen te zitten. Hij had het er graag voor over met zijn weemoedige gemoed.

Schrijver: Bjarne Gosse, 24 november 2018


Geplaatst in de categorie: kerstmis

4.5 met 4 stemmen 1.412Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)