Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Bieten haringsalade

Het was dat liedje van Blind Willie McTell, over zijn moeder die was gestorven, toen het opnameapparaat voor geluiden aanstond, en Bjarne hoge koorts had. Het was een week voor de dood van zijn moeder, nu precies een jaar geleden, toen Bjarne meezong met dat liedje.
Het was bijna niet om aan te horen, die pijn en dat gekreun, dat mondgeluiden martelen, met de koorts in zijn hoofd door medicijnen verdoofd. En hij hoorde het weer terug toen de discussie aan de gang was, waar bijna iedereen zich mee bemoeide, maar die de meeste mensen niet werkelijk begrepen. En opnieuw had hij koorts. Hij luisterde de muziek terug.

Met de liefde ging het eigenlijk wel goed. De Marokkaanse economie student had niet veel woorden voor het geloof, hij schreef dat zijn liefde puur en liefdevol was en dat kon Bjarne heel goed voelen.
Het was soms wel wat ondeugend op de onbesuisde erotiek gericht, maar het was altijd met dat warme gevoel van puur uit het hart. Bjarne vond het fijn want het betekende voor hem dat er ook nog mensen waren die alleen maar seks uit liefde hadden en niet om zich voort te planten om eeuwig over het klimaat te blijven klagen.

Ella Fiona had een bieten haringsalade gebracht. Heerlijk met een flinke klodder mayonaise. Bjarne was dankbaar.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=fnWxZtI3ONY

Schrijver: Bjarne Gosse, 12 januari 2019


Geplaatst in de categorie: bedankt

4.0 met 1 stemmen 368Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)