Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

De tijger en de economiestudent

Het was tegen het einde van de sombere januarimaand van 2019 toen de vriendschap tussen Bjarne en de economiestudent een bijzondere wending kreeg omdat Bjarne via een groepje oude koeien in de sloot het onderwerp had gebracht op het roofdier de tijger. Al vijf maanden kenden de twee mannen elkaar inmiddels van de datingsite. En steeds was er sprake van wederzijdse genegenheid.

Wanneer Bjarne iets schreef waarvan klaarblijkelijk bleek dat het slechts fantasie was, kreeg hij daar vrij snel een intelligent antwoord op terug. Het leek inmiddels weer eeuwen geleden dat ze de Bijbel onder een oude steen hadden gevonden. Het was veel beter zelf op zoek te gaan naar wat wijsheid was in het leven.

Keurig herschreef Bjarne de verhalen die hij over zijn inmiddels al vele jaren geleden overleden erudiete hospita Emma Petronella schreef. Na de dood van eerst zijn vader en bijna twee jaar later zijn moeder kon hij er zich eindelijk weer op concentreren. Deze dominante vrouw, de hospita Emma, had veel invloed gehad op zijn leven. Het was soms moeilijk om het in de verhalen terug te lezen. Toch was het belangrijk dat nu ook zijn eigen verhaal bestond en dat hij niet langer slechts onderdeel was van het verhaal van Emma met haar allesoverheersende megalomanie.

Nog altijd schrok hij ervan wanneer mensen onnodig dominant deden en net deden alsof zijn mening onbelangrijker was dan die van henzelf. Maar hij leerde het meer bij die mensen te laten.
Het hilarische van de vrijheid van meningsuiting was dat mensen maar al te graag onzin verkochten over zaken des levens waar ze totaal geen verstand van hadden.

Daardoor ontstond er vanzelf een soort schijnwereld, waar mensen met de sterkste ellebogen het voor het zeggen hadden. En altijd weer met hetzelfde argument kwamen, zonder zich werkelijk te hoeven verdiepen in de gevoelswereld van de mensen om zich heen.

Eenzaamheid kon aangrijpend zijn, iets om moedeloos van te worden, maar het was tegelijkertijd een uitstekend medicijn tegen de betweterigheid van de medemens. De medemens die zich vaak liet leiden door wat er in de media een hype was. De medemens die overal een mening over had, maar al te dikwijls niet wist waarom.

Hij vond het fijn om met de economiestudent over de tijger te corresponderen. De economiestudent liet weten zelf ook een tijger te zijn. Bjarne moest raden waar dat was op deze aardkloot, die meer en meer naar de knoppen werd geholpen door mensen die nooit genoeg hadden en altijd op zoek waren naar meer.

Het belangrijkste waar een tekort aan was, was liefde. En het was juist deze liefde die de economie-tijger aan Bjarne wist te schenken.

Schrijver: Bjarne Gosse, 28 januari 2019


Geplaatst in de categorie: vriendschap

4.0 met 3 stemmen 255Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)