Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Begeerte 6

Het leek alsof Bjarne een speciaal uitverkoren figurant in zijn eigen intieme schets was geworden. Wat hij in een sobere bui had getekend kreeg plotseling vrolijke kleuren. De donkerblonde Bjarne Gosse voelde dat er iets bijzonders ging gebeuren.

Voorzichtig liep hij naar de houten deur van de woonkamer in het herenhuis van zijn geliefde hospita. Bjarne klopte op de deur uit beleefdheid.
“Kom maar binnen Bjarne, je hoeft niet te kloppen.” Hij hoorde weer haar fraaie vrouwenstem. Hij deed de deur open. Hij zag dat Emma op de bank zat met de thee al klaar op de salontafel. De jeugdige Bjarne ging in de stoel tegenover de bank zitten. Ze dronken rustig van de thee. Emma vertelde wat over Madrid en begon toen over de Spaanse kunstenaar bij wie ze gelogeerd had. Bjarne merkte al snel dat haar iets dwars zat, maar ze bleef om de hete brei heen praten. Ze keek hem vreemd lachend aan. Hij probeerde haar verhaal te volgen, op een gegeven moment zei Bjarne: “Wat is er nou eigenlijk precies gebeurd in Madrid?” Hij schrok van zijn duidelijke vraag. Bjarne wilde niet brutaal zijn.
Emma werd emotioneel. Zo had de jeugdige Bjarne haar nog niet eerder meegemaakt. Het was duidelijk dat ze het bed had gedeeld met haar Spaanse minnaar, maar uit haar verhaal begreep Bjarne dat ze daar spijt van had gekregen. Er was iets gebeurd wat ze maar moeilijk kon verkroppen. Bjarne luisterde aandachtig:

“En toen kwam ik in de woonkamer en toen hing daar een opgezette leeuwenkop! Die idioot bleek een trofeejager, Bjarne. Ik voelde me zo vies en smerig toen ik het zag! Hij begon op te scheppen over zijn spannende jachtpartijen in Afrika. Over leeuwen, giraffes, neushoorns en olifanten die hij had doodgeschoten vanwege zijn geldingsdrang.” Emma begon te huilen. Ze was van streek en kwetsbaar. De jeugdige Bjarne ging op de bank naast haar zitten. Hij sloeg een arm om haar heen om haar te troosten. Met een bonzend hart zat hij tegen haar warme lichaam.

Ze was dus op haar minnaar afgeknapt omdat het een trofeejager bleek te zijn die een leeuwenkop aan de muur had hangen. Er gingen tegelijkertijd rillingen van afschuw en van verlangen door zijn lijf. Haar lichaam voelde warm. Heel warm en aantrekkelijk. Ze was nog nooit zo dicht bij hem geweest. Ze liet het toe dat hij haar probeerde te troosten. Dit was niet het moment om over zijn verliefdheid te beginnen. Ze had zijn warmte nodig en die gaf Bjarne haar. Frits de zwarte kater kwam aangelopen om ook zijn steentje bij te dragen.

Daar zat de jeugdige Bjarne dan als gezonde jongeman met een tuinbouwachtergrond naast zijn huilende hospita met literaire ambities. Ze had lezingen gegeven over literatuur en kunst maar nu was ze ontroostbaar nadat ze de liefde had bedreven met een trofeejager met een leeuwenkop aan de muur in zijn luxueuze appartement in het Spaanse Madrid. De getalenteerde Bjarne kon zich haar verdriet zo goed voorstellen.
Dat soort hufters die dieren dood schieten voor het plezier en een trofee, die zouden ze flink moeten aanpakken.

Bjarne liet zijn woede de vrije loop. Voor het eerst begon hij zelf met veel woorden te praten tegen zijn lieve verdrietige hospita.

Ze waren warm tegen elkaar aan gekropen. Het was een bizarre intimiteit tussen een jongeman en een zestien jaar oudere vrouw. Een prachtige vrouw, die hij kende als zijn hospita en de naakte vrouw die hij op een schitterend schilderij had gezien. Frits de kater gaf hem kopjes terwijl Bjarne zijn andere arm om lieve Emma Petronella had geslagen. Intiem. Knuffelig.

Schrijver: Bjarne Gosse
8 januari 2021


Geplaatst in de categorie: liefde

5.0 met 1 stemmen 155Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)