Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Begeerte 9

De beeldende kunstenaar en zijn jeugdige model spraken af om over een week de tweede sessie te houden. De kunstenaar was bezig met een belangrijke tentoonstelling van litho’s die handelden over de gekte van de mens. Hij liet Bjarne wat voorbeelden zien. Hij vond de kleuren wel mooi, goud, donkerblauw en donkerpaars, maar de werken zelf zeiden Bjarne niet zo veel.
Hij dronk zijn laatste beetje cola met jenever op en nam afscheid van de beroemde kunstenaar.

De dagen erna dacht de jeugdige Bjarne na over de nuttige tips van kunstschilder Christiaan Buurtveen. Het was een bijzondere kennismaking geweest. Nooit eerder had hij naakt model gestaan voor een schilder. Nooit eerder had Bjarne met iemand gesproken over zijn liefdevolle obsessie voor zijn aantrekkelijke hospita Emma Petronella. Met een hoofd vol gedachten vertrok Bjarne weer naar het herenhuis waar hij een kamer huurde.

Voorzichtig zocht Bjarne toenadering tot Emma. Wat er moest gebeuren ging gebeuren wanneer het geluk hem zou toelachen. De raadgevingen van de beroemde kunstenaar zouden hem zeker van pas gaan komen.

Steeds nadrukkelijker liet de donkerblonde Bjarne aan Emma weten dat zij een bijzondere schoonheid bezat. “Emma wat een prachtige jurk heb je aan, het maakt jouw schoonheid zo compleet en bijzonder.” Hij hoorde het zichzelf wel twee keer zeggen, met een verlegen brok in zijn keel.
Ze was verrast over deze verfijnde belangstelling en liet het haar behagen. Ze begon zelfverzekerd terug te flirten. De jeugdige Bjarne hoorde voor het eerst dat het kuiltje in zijn wangen wanneer hij lachte charmant was. En dat het zijn gezicht een vriendelijke uitdrukking gaf. Het werd vanzelfsprekend dat ze opmerkzaam werden over wat ze leuk aan elkaar vonden. Van het een kwam het ander.

Emma begon de jeugdige Bjarne steeds vaker uit te dagen. Het was duidelijk dat zij gevoelig was voor zijn veelvuldige complimenten. De beroemde kunstenaar had gelijk gehad, een vrouw wilde weten dat ze mooi was omdat de schoonheid van de vrouw de mooiste schoonheid ter wereld was.

Op een gegeven moment later die week op een mooie avond nadat ze groene wijn gedronken hadden vroeg Emma Bjarne toch nog onverwacht om met haar naar haar slaapkamer te gaan.

Zijn hart bonsde in zijn keel. Wederzijds geflirt verhoogde de stemming en het libido van Bjarne. Nu voelde hij dat er echt iets ging gebeuren. En dat werd des te duidelijker door de lichaamstaal van Emma, die de versierkunst verstond als een verslaafde nymfomane, die voor het eerst aan haar zoete prooi rook.

Emma was begonnen met haar betovering. Een mysterieus voorspel alleen gedragen door de beste minnaressen.

Niet lang daarna lagen Emma en de donkerblonde Bjarne in ondergoed in haar bed. Ze begonnen te groeien in de liefde. Het was wonderbaarlijk dat het zover was gekomen. Nu het zover was lieten ze er geen gras over groeien. Zijn jongeheer steigerde van verlangen en Emma kuste Bjarne op zijn haren.

De donkerblauwe gordijnen had zij dichtgeschoven en het roze sprei op haar grote bed voelde zacht aan tegen zijn naakte rug. Hij keek weemoedig naar haar gladgeschoren benen. Mooie benen, prachtige benen en slanke voeten. De voeten die op het schilderij al zo wonderbaarlijk hadden geleken waren in het echt om te zoenen. Dat deed Bjarne ook, dat zoenen zonder te aarzelen. Hij zoende haar voeten hartstochtelijk. Hij kuste haar enkels, haar kuiten.

Nooit eerder had Bjarne haar schoonheid van zo dichtbij mogen beleven. Ze keken elkaar veelbetekenend aan. Haar ogen schitterden. Die schittering die hij tot dan toe slechts in intieme films had bekeken.

Even moest de jeugdige Bjarne denken aan de vreemde gezichten die hij eerder die week had getekend. Toen dacht hij aan het schilderij dat Christiaan Buurtveen van hem aan het maken was. “Hoe vaak zou ik nog zonder kleren aan model moeten gaan staan?” vroeg Bjarne zich af. Hoe vaak zou hij daar in het kleine atelier onder de lampen moeten staan om de schilderkunst te dienen met zijn onzekere houding.

Er was geen kaarslicht en er was geen klassieke muziek. Ze hadden een absurde discussie over de druiventeelt in Portugal, Emma en Bjarne, terwijl ze van de wijn dronken raakten ze beschonken. Opnieuw zoende hij haar voeten. Deze keer langer dan de vorige keer. Ze streelde over zijn hoofd met haar elegante handen. Het liefdesspel werd inniger. De begeerte viel niet meer te ontkennen.

Schrijver: Bjarne Gosse
13 januari 2021


Geplaatst in de categorie: liefde

4.7 met 3 stemmen 160Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)