Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Taal van de zomer 28

De temperaturen in de Utrechtse provinciestad leken zowaar het kookpunt te bereiken. Er stond wel wind maar die was zo warm dat het leek alsof je voor een overspannen föhn stond. In de avond wanneer de voetbalwedstrijd begon, dan was er tijd om naar de avondwinkel te gaan om er een fles wijn te halen.

Die zomeravond laat haalde Bjarne Gosse de brief van Kees Broodakker weer tevoorschijn. En hij begon te lezen waar hij gebleven was.

¨Maar ik heb het wel gehad met de pesters. Ik kom alleen nog maar tussen de muren van mijn eigen huis tot leven. Ik heb een leuk huis. Je bent altijd welkom om een keer te komen kijken. Je zou hier zelfs kunnen logeren! Ik vond jou altijd de leukste jongen van de klas Bjarne. Maar ik wist wel dat het beter was om het niet te laten merken. Ik wilde niet dat ze jou ook gingen pesten.
Toen ik achttien werd, schopte mijn moeder me het huis uit. Ze zei dat ik me te veel met haar leven bemoeide. En zonder mij zou haar leven alleen maar beter worden.
Dat waren de slechtste woorden van mijn leven. Ik herinner me deze dag met tranen.
Ik moest alles verkopen wat ik had. Mijn fiets, telefoon, sommige dingen en nog veel meer. Om te betalen voor een slaapzaal en gewoon voor de eerste keer te leven totdat ik een baan kon vinden.
Ik heb al lang niet meer met mijn ouders gesproken. Ik weet niet wat er mis is met mijn vader, of wat er mis is met mijn moeder. Maar ik denk altijd aan hen. En ik herinner me vaak gelukkige momenten toen we samenwoonden! Ik hoop dat hun leven is verbeterd.
Eigenlijk doe ik alles de hele tijd alleen. Ik heb niet veel vrienden omdat ik moet verbergen dat ik homo ben. Mijn nicht is de enige die het weet, deze waarheid. Ik zal je de naam van mijn nicht influisteren. We zijn dol op elkaar sinds onze kindertijd, het is de enige persoon aan wie ik mijn hart durf te laten zien, na het conflict met mijn ouders. Zij was de enige die het begreep en me ondersteunde. Ze zei me dat als ik geluk wilde ik er naar moest zoeken.

Ik heb nog altijd intensief contact met haar. Ze zei me dat ik je gewoon weer eens een brief moest sturen. Je hoeft niet veel te schrijven. Met alleen maar een gedicht ben ik ook al gelukkig.
Als ik mij eenzaam voel doe ik mijn ogen dicht en zie ik jouw portret voor me. Jouw ogen en je lieve haren. Jouw mond die smaakt naar vanille, honing en gember. Jouw zachte wangen. Jouw hele lieve gezicht.
Ik ben zo verliefd op je geworden dat ik je niet meer kwijt wil.

Groeten en een kus op jouw zachte wangen Bjarne.
Jouw Kees Broodakker.”

Het raam moest open, de koelere lucht van de avond in de kamer.
Er werd gejuicht in de straat. Een voetbaldoelpunt scheurde de avond open.

Schrijver: Bjarne Gosse
18 juni 2021


Geplaatst in de categorie: sport

5.0 met 2 stemmen 1.036Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)