Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Taal van de zomer 33

Het mooie zonnige weer maakte plaats voor een wat koeler zomers weertype. In het bewolkte zomerweekend kwam Bjarne in de kroeg Gerard Vroeg tegen. Daags na de realistische droom waarin hij een pikante hoofdrol had vervuld. Hij kwam meteen naar Bjarne toe met zijn intelligente ogen en dunne James Dean trui.
Bjarne wist niet of hij medelijden met hem moest hebben of dat hij hem juist moest bewonderen om zijn artistieke vrijheid. Gerard Vroeg kende totaal geen verlegenheid . Het was duidelijk dat Bjarne op de een of andere manier belangrijk voor hem was.
Toen de energieke Maarten Wolvenknaap de Nachtraaf binnenkwam vroeg Gerard of Bjarne bij hem thuis nog een biertje wilde drinken. Het kwam onverwacht. Ze dronken samen een biertje in zijn kleine donkere kamer. Gerard liet Bjarne een muziekalbum van David Bowie horen. Toen Bjarne weg ging naar het huis van zijn geliefde hospita deed hij iets wat hij nog nooit had gedaan. Bjarne gaf Gerard Vroeg een kus op zijn voorhoofd. Bij wijze van vriendschap.

Emma was weer terug in haar herenhuis, waar Bjarne voor haar zwarte kater Frits zorgde.
Emma liet Bjarne een verrassende kant van zichzelf zien.
Ze was voor haar doen ontspannen en er ontpopte zich een prettig gesprek. Ze was enthousiast over een jonge schrijver uit Amsterdam.
Dat verbaasde Bjarne Gosse, want normaal gesproken had ze het alleen over de groten der aarde. De beroemde schrijvers uit de wereldliteratuur en andere bekende mensen uit de wereld van kunst en cultuur.
Bjarne had nooit eerder over deze jonge schrijver gehoord. Zijn naam was Alfons Bortano. Emma roemde zijn taalgebruik en de mooie beeldende zinnen uit zijn verhaal. Er was een boekje uitgegeven waarin de tien beste verhalen van de wedstrijd stonden. Bjarne Gosse kreeg het van Emma als presentje omdat hij zo goed voor de oude kater Frits zorgde en daar nooit over klaagde.

De regen viel met bakken uit de hemel. Een goed moment om het boekje te gaan lezen.

Schrijver: Bjarne Gosse
1 juli 2021


Geplaatst in de categorie: literatuur

4.3 met 3 stemmen 877Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)