Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Februari 1983

Er volgde een eenzaam weekend, er gingen enkele weken voorbij. Toen Bjarne Gerard Vroeg in de Nachtraaf tegenkwam werd hij eindelijk uit zijn eenzaamheid gehaald.
Dichter Vroeg gaf Bjarne een exemplaar van zijn gedichtenbundel.
“Voor Bjarne, met zijn bijzondere ziel. Gerard Vroeg” stond er met potlood in geschreven. Toen Bjarne de bundel in ontvangst nam gaf Gerard hem een kus.
“Pikant en intiem” was de titel van de bundel die volstond met erotische gedichten. De hele nacht lag Bjarne te lezen in de bundel van Gerard Vroeg. Hij wist al dat hij goed met woorden was, maar deze gedichten lieten een kant van hem zien die Bjarne niet zo een twee drie achter hem had gezocht. Soms was hij lyrisch, de andere keer droog, vilein, observerend. Ieder gedicht was een klein liefdesverhaal. Het deed iets met Bjarne om dit te lezen. Hij dacht aan Emma, hij dacht aan Kees Broodakker, hij dacht aan liefde.
Er was veel tussen de regels te lezen in de gedichtenbundel “Pikant en intiem” van de jonge dichter Gerard Vroeg.
 
De jeugdige Bjarne herinnerde zich het nog als de dag van gisteren, 26 februari 1983. Er stond een voor hem vreemde vrouw voor de deur. Haar lange haar in sierlijke krullen en met grote opzichtige oorbellen. Ze stelde zich voor als Ursula.

“Hallo Bjarne, ik ben Ursula een goede vriendin van Emma. Emma komt morgen op haar verjaardag terug in het land! En ze heeft alvast een cadeautje voor jou omdat je haar dan kunt verrassen!” Bjarne moest deze onzinnige informatie in korte tijd weten te verwerken, terwijl hij een doos met een vrolijk lint eromheen in zijn handen kreeg. Waarom had Emma deze doos niet gewoon naar hem gestuurd en waarom herkende hij Ursula niet als een van haar vriendinnen.
Voordat hij een antwoord had vervolgde Ursula haar praten.
“Pak het maar uit en zorg dat je er Emma mee verrast, ze verwacht in de loop van de vroege avond hier te zijn.” Die laatste woorden sprak ze bijna lachend uit. Zou ze misschien iets weten over de geheime relatie tussen Emma en Bjarne. Hij wist niet wat hij moest zeggen. Bjarne zat nog met zijn hoofd in de leerstof van het scheikundeschrift.
“Bedankt Ursula” stamelde hij toch nog verlegen ondanks zijn ruime ervaring met het vrouwelijke schoon. Ze was al vertrokken met een grote lach op haar gezicht.
Hij stond daar met die onbekende doos in zijn handen.
Donkere wolken trokken over, boven de straat. Hij was nieuwsgierig naar de inhoud van de doos.

Schrijver: Bjarne Gosse
27 oktober 2021


Geplaatst in de categorie: verjaardag

4.0 met 2 stemmen 267Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)