Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

De verjaardag van Emma P.

Bjarne nam de geheimzinnige doos mee naar de woonkamer van het riante herenhuis. Met rooie oortjes bekeek hij de inhoud. Een leren worstelpakje voor mannen en een klein pikant leren zweepje. Moest hij hier zijn hospita mee verrassen? Het was alsof Frits de kater bij hem aandrong om het worstelpakje eens aan te trekken. Dat deed hij.
Bjarne liet de scheikunde even voor de scheikunde en hij trok zijn kleren uit om het leren worstelpakje aan te trekken.
Wonderbaarlijk genoeg paste het precies. Toen hij in de spiegel keek zag Bjarne dat het hem best wel sexy stond. Wat zou het een fantastische verrassing zijn om dat pikante pakje aan te trekken om Emma te verwelkomen in haar robuuste herenhuis. Snel trok hij het weer uit en ging hij terug naar zijn kamer om verder te gaan met studeren. Bjarne was van plan om Emma de mooiste verjaardag van haar leven te bezorgen. Zo erg had hij haar gemist. Nog een nachtje slapen en overdag naar school en dan was het zover. Dan zouden Emma en Bjarne samen gaan stoeien!

Arthur was uiterst opstandig en vervelend op school. Je kon merken dat hij op zoek was naar spanning en dat hij dat bij Bjarne hoopte te vinden. Arthur wist natuurlijk niet dat de hospita van Bjarne jarig was en dat Emma vandaag op haar verjaardag zou terugkeren in het huis waarin hij ook een plekje had.
“Die vrouw waarmee ik je vorige maand in de binnenstad zag lopen Bjarne. Wie is dat?”
Arthur vroeg het Bjarne nu heel direct. “Ik moet heel erg plassen, Arthur”, zei Bjarne en hij ging er snel vandoor om zijn blaas te ledigen in het toilet voor heren.

Hij moest proberen zo ver mogelijk bij Arthur vandaan te blijven want hij was te nieuwsgierig en Bjarne had geen zin in roddels op school over zijn geheime relatie met Emma.
Bjarne was toch al behoorlijk zenuwachtig dat hij haar weer terug zag na de lange afwezigheid. Er zou weer leven in het huis komen. Hij verlangde naar haar stem, haar oogopslag, haar ondeugende woorden. En wat zou ze met dat zweepje van plan zijn of was hij degene die het luchtige leer moest hanteren? De meest wrede tedere gevoelens kwamen in hem naar boven terwijl hij nog wat nadruppelde voordat hij de gulp van zijn broek weer dicht deed.

Emma wilde Bjarne als haar verjaardagscadeau en hij was van plan om haar gezelligste verjaardagscadeau te worden!

Na de schooldag ging Bjarne opgewonden naar huis. Bij de beste banketbakkerij uit de stad haalde hij een heerlijke taart. Met de taartdoos in zijn hand liep hij naar de keuken en zette daar de taart in afwachting voor de thuiskomst van de jarige Emma in de koelkast.

Er verstreken uren, Bjarne had trek in de taart en trek in Emma. De taart stond geduldig te wachten op de hospita. Bjarne vond het een vreemd idee om Emma te ontvangen in een leren worstelpakje. Hij besloot het pakje op zijn kamer te leggen en de erotische kleding pas aan te doen wanneer Emma er om vroeg.

Het was inmiddels later op de avond van zevenentwintig februari 1983. Misschien had haar vliegtuig vertraging. De jeugdige Bjarne had helemaal geen informatie anders dan de woorden van de vreemde Ursula. De taart en hij bleven maar wachten.
Er verscheen geen Emma Petronella op haar eigen verjaardag. Bjarne was verdrietig en teleurgesteld. Hij had Emma willen plezieren op de dag dat ze zesendertig jaar jong werd.

Een paar dagen later hoorde hij in de kroeg van Gerard Vroeg dat Emma haar verjaardag in het huis van de mysterieuze schrijver Jan Boter had gevierd en van daaruit naar een berg in Oostenrijk was vertrokken voor een belangrijke bijeenkomst.

De naïeve Bjarne voelde zich gebruikt en hij had zin om zich te bezatten. Gelukkig zat er een engeltje op zijn schouder dat zei: “Eet gewoon lekker die taart zelf op Bjarne en laat die andere taart lekker op die berg in Oostenrijk fladderen!“

Hij deed zich met een buitengewoon smakelijk gevoel tegoed aan de heerlijke taart. Hij had voor de gelegenheid het pikante stoeipakje aangetrokken. Daarna werd het weer studeren. Bedrijfskunde, zijn vorige cijfer was een vijf.

Bjarne zocht weer zijn toevlucht in de gedichtenbundel van Gerard Vroeg. Gerard had een uitzonderlijk inzicht in de liefde in zijn boeiende gedichten verwerkt. Het was net alsof de gedichten door iemand anders waren geschreven en niet door de Gerard Vroeg die Bjarne kende van de rokerige kroeg. Voor ieder gedicht had hij een andere locatie gekozen. En een andere gebeurtenis en een ander soort liefde. Het kon niet anders dan dat hij uit zijn rijke ervaring kon putten, maar om het zo te beschrijven dat was artistiek. Daar kon de werkelijkheid voor Bjarne op dat moment in zijn leven niet tegenop. Hij was verbluft dat hij over deze gedichten begon te dromen.
Artistieke dromen.

Schrijver: Bjarne Gosse, 4 november 2021


Geplaatst in de categorie: verjaardag

4.3 met 10 stemmen 324Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)