Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Maart 1983

Na de teleurstelling over de vreemde verjaardag van de inmiddels zesendertig jarige schoonheid kwam de hoop op hereniging met de frivole Emma steeds dichterbij. Een bericht uit Oostenrijk dat Emma op weg was naar haar riante herenhuis deed Bjarne glunderen.
Het voorjaar was liederlijk met ontluikende tulpen en jonge scheuten aan de bomen. En Emma was ook weer scheutig! Met de wijn en haar prachtige verhalen over alle mensen die ze op haar reizen had ontmoet. Het leek bijna of de jeugdige Bjarne er zelf bij was geweest. Haar vriendelijke anekdotes over de eenvoudige mensen die zij zo lief had met haar erudiete gereedschap en mensenkennis. Ze was een ware ambassadrice van de liefde voor de schilderkunst. De mensen hingen aan haar lippen wanneer ze meer vertelde over de betekenis van een schilderij en de bedoelingen van de kunstenaar.
De jeugdige Bjarne hield ervan haar zo in volle glorie te zien herleven om zijn jeugdige fantasie te dienen. Zijn prinses van de duisternacht. Ze was een wellustig wezen!
Bjarne kon niet anders dan haar enkele keren liefdevol bestijgen.
Terwijl de zon op zijn balkon scheen kon hij zich niet voorstellen dat er ooit iemand anders zou komen dan Emma. Met haar prachtige pronkende voorgevel had zij iets mysterieus. Een aan de magie grenzende geilheid die van Bjarne de man maakte, die ze zo nodig had voor haar intense verlangens.
Heerlijk was het om haar te voelen rillen van genot, terwijl buiten de krokusjes in bloei stonden. De zangvogels oefenden met plichtsbesef hun liederen. Zij waren op hun beurt scheutig met die natuurlijke muziek.

Bjarne Gosse oefende keurig op zijn blokfluit om de bloesem toe te fluiten. Hij had les genomen bij de muziekschool in de buurt.
En af en toe floot Emma een lieflijk deuntje mee. Bjarne had niets meer te klagen in dit prachtige liefdesleven. Zelfs het pesten van Arthur en de verwarrende leugens van Gerard Vroeg konden hem amuseren.

Meningen waren dikwijls zo onnozel wanneer Bjarne iedere avond van de intense liefde mocht proeven. Het voorjaar kwam met jonge scheuten en Emma en hij, haar trouwe bewonderjongen genoten scheutig van de liefde.

Op school haalde Bjarne een negen voor het vak Algemene Plantenkunde. Hij kreeg onverwacht hulp van de tuinderszoon Arthur, die hem in de pauze de vragen verklapte zodat Bjarne nog snel het een en ander op kon zoeken.
Als hij voor zijn diploma zou slagen kon Bjarne naar de kunstacademie. De tekenleraar vertelde dat Bjarne goede kans maakte om te worden aangenomen. Zijn tekeningen waren fris en met overtuiging gemaakt.

Ook Emma begon steeds enthousiaster te worden. Ze koos zelfs een van zijn jongste tekeningen uit om in de woonkamer op te hangen. Ze liet het werk op papier inlijsten.
Bjarne genoot van alle voorspoed die hij in zijn jonge leven tegenkwam. Niets wees erop dat zijn leven binnen afzienbare tijd een dramatische wending zou krijgen.

Schrijver: Bjarne Gosse
11 november 2021


Geplaatst in de categorie: muziek

4.2 met 10 stemmen 422Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Richard Bahl
Datum:
12 november 2021
Voorop gesteld, ik ben slecht in het volgen van vervolgverhalen. In de stukken van Gosse komen in mijn beleving al tijden lang types voor, welke mij helaas weinig blijven zeggen.
Ja, er is een vorm gevonden om over basic geilheid te schrijven, inclusief hier en daar een erotische fantasie. De natuurbeschrijvingen komen op mij krampachtig over en voegen vaak weinig toe. Zo lees ik vandaag dat 'rillen van genot' gekoppeld wordt aan het bloeien van krokussen buiten. Ik poog dat beeld te begrijpen. Dat lukt mij in ieder geval slecht. En 'zangvogels die met plichtsbesef hun liederen oefenden'. Plichtsbesef bij vogels? En 'oefenen'?
Moedig en te prijzen om een verhaal in delen te schrijven. En Gosse weet soms wel te boeien. Over het geheel genomen haak ik helaas af na de tot op heden geplaatste reeks. De karakters en hun ontwikkeling acht ik niet bijster boeiend. Ze doen maar, denk ik soms bij lezing balorig. Gosse heeft een rijke fantasie. Wellicht is het voor Gosse de moeite waard om eens een andere vorm of verhaal te kiezen?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)