Inloggen
voeg je autobiografie toe

Autobiografieen

Juni 1983

De met Bjarne bevriende succesvolle kunstenaar Peter Halm begreep helemaal niet meer wat Bjarne op de tuinbouwschool deed. Hij vond dat Bjarne Gosse acteur moest worden. Hij had al een carrière voor de jeugdige Bjarne uitgestippeld.

Hij moest denken aan zijn grote voorbeeld, de komiek Stan Laurel. Maar natuurlijk zou hij geen acteur worden. Daar was hij te verlegen voor.

Hij vond plezier in het maken van tekeningen met de potloden die hij van Christiaan Buurtveen had gekregen. Voorzichtige schetsen over een onzekere toekomst.
 
Op school had Arthur verkering gekregen met Trudy. Dat was gunstig want dan had hij geen tijd en ruimte meer om Bjarne te pesten.
Eindelijk kreeg Bjarne weer een brief van Kees Broodakker. Hij had een Engelstalig gedicht geschreven
 
Summer in Amsterdam

Do you also feel that tender love
words dance
as strange metaphors
peace where unrest
once had a place
I wish you lovingly
you are a new passion
young feeling of longing
under evening rain
looking for rhythm
in value
sunny images
made-up vacations
in your tender letters
hopelessly naked words
and yet you hope that I come back
in the non-writing book
but I am farther away than ever
deeper and deeper into this life
never really knew well
summer in Amsterdam smells of you
you are a valuable illusion
summer in Amsterdam I dedicate to you.
 
Kees Broodakker

Kees was vaak in Amsterdam te vinden omdat hij het uitgaansleven daar aan het verkennen was. Ook Gerard Vroeg en Maarten Wolvenknaap waren steeds vaker in Amsterdam, omdat ze daar werk hadden bij een modellenbureau en in de weekends het nachtleven in doken. Soms hoorde Bjarne over de avonturen die ze mee hadden gemaakt.

Het einde van de junimaand kwam in zicht.

De aanvoer van warme lucht vanuit het zuiden was de hoofdreden waarom het momenteel zo warm was in Nederland. In dit geval ging het om tropische lucht uit Noord-Afrika, die via Spanje, Frankrijk en België onze kant op was gekomen. Ook in het noorden van Afrika was het warmer dan normaal. Het was een zeldzaam warme dag in Nederland. Iedereen liep te zuchten en te hijgen, behalve zijn erudiete hospita. Zij was zichtbaar in haar nopjes met deze behaagzieke hitte. Ze bewoog zich topless door de tuin.
Ze had Bjarne uitgenodigd voor een theepauze omdat ze de indruk had dat hij te streng voor mezelf was en alles liet wijken voor de studie, die hij uit idealisme was begonnen.

Bjarne Gosse wilde alles weten over de biologische teelt van aardbeien en frambozen. Emma vond het beter dat hij eerst eens van de frambozen leerde genieten. Ze presenteerde deze heerlijke zomervruchten met een toefje slagroom en bracht uit merkbare meligheid ook een toefje slagroom op haar tepels aan. Bjarne wist niet waar hij moest kijken. De verleiding was groot. De frambozen waren verrukkelijk, maar de verlokking van de topless Emma was vele malen groter en geheimzinniger.

Schrijver: Bjarne Gosse
26 november 2021


Geplaatst in de categorie: liefde

4.0 met 6 stemmen 297Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)